Лунен календар

Живеейки в това технологично време все повече хора започват да търсят загубената нишка с природата и обкръжаващата ни среда. Става въпрос за това тънко взаимодействие, което човек изпитва с древните времена. Едно от най-ярките проявления на това взаимодействие е това на човека с влиянието на Луната.

Луна

От отдавна хората се опитват да свържат различните вътрешни и външни събития с лунните фази и затова са създали лунния календар. Опитите за това продължават и до сега, колкото и странно да ни звучи във века на високите технологии.

Луната много силно влияе на нашето самочувствие, на събитията от нашия живот, затова е от изключителна важност да се следят фазите на луната. Лунният календар използва древните знания за живот в хармония с природата.

Доверете се на Луната! Запознайте се с възможностите, които предоставя всеки лунен ден и се възползвайте от това. И това ще е достатъчно енергията на любовта, парите и успеха да започне свободно да циркулира в пространството на вашия живот.

Основно дните се делят на „добри” и „лоши”. Естествено, това разделение е съвсем условно и се базира на енергията за съответния ден. Затова за някой наши действия можем да се съобразим с добрите и лошите дни.

В допълнение е необходимо да се вземе под влияние и индивидуалната енергия на отделния човек спрямо съответната лунна фаза, като внимателно се вглеждаме във вътрешните усещания.

В един лунен цикъл може да има 30 или 29 лунни дни. Започването на всеки цикъл започва от точката на новолунието, а продължителността на първия и последния ден от цикъла може да варира от една минута до един ден.

Първият лунен ден трябва да се отчита от новолунието до първия лунен изгрев. Вторият лунен ден започва с първия изгрев до втория, третия ден - втория лунен изгрев на луната, и т.н. Последният ден на месеца (29 или 30) завършва в момента на следващото новолуние. Ако лунния месец, има 30-дневен, този месец се смята за много сериозен и напрегнат.

бутони за споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *