Малдивите – най-желаната дестинация за британските туристи

Според анкета на туристическа агенция KUONI, Малдивите за поредна година са най-желаното място за отдих на жителите на Острова. Те заемат тази позиция от 2005 г. до 2012 г. Публикуваният доклад, който е дълъг 20стр., следи тенденциите в туризма и развитието на предпочитанието на клиентите.

За 2012 г. специално внимание е обърнато на влиянието на социалните медии върху избора на летовниците, като например, коя авиокомпания предлага най-евтини самолетни билети, къде са най-изгодните хотели с добри условия и т.н. Един прост статус на приятел във Facebook може тотално да промени плановете, които хората си правят за прекарване на ваканцията. Засилва се и разчитането на мненията на различни туристически блогове.

Това, което прави впечатление, е, че туристите вече обръщат все повече внимание на опазването на околната среда. Мнозина от тях определят вида транспорт, с който ще стигнат до избраната дестинация, според вредните емисии, които отделя в атмосферата. Други пък избират местата, които ще посетят, в зависимост от това, колко застроени са районите и дали природата е останала непокътната.

Данните на KUONI сочат, че след островната група в Индийския океан, най-предпочитаните дестинации са Шри Ланка, Тайланд, Обединените арабски емирства и САЩ. Интересен е фактът, че доскоро почти всички държави от челните позиции бяха разкъсвани от военни и вътрешнополитически конфликти. Повишеното внимание към тях означава както подобрение на ситуацията им, така и шансове за по-значителен прогрес в идните години. Стига, разбира се, проблемите им да не забушуват отново, както се случи с Египет и други държави от Арабската пролет.

Анализатори на туристическия бранш от KUONI обявиха, че през следващите 12 месеца се очаква засилен интерес от страна на великобританци към държавите от Южна Африка. За това е спомогнало Световното първентво по футбол, провело се там през 2010 г., както и обезценяването на местната валута. Именно това стимулира жителите на Обединеното кралство да пътуват натам, тъй като с минимални разходи могат да си осигурят почти луксозни условия. Освен това, вложените в икономиките на тези страни средства, ще спомогнат и за подобряването на условията на живот на местните - повече туристи означават и откриване на нови работни места.

сподели бутон

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *