Предимствата на минералната вода

Всички знаем, че ежедневният прием на минерали и витамини е важен за поддържането на добро здраве. Купуването и редовното приемане на витамини и минерали под формата на добавки обаче не е най-добрият начин да го правим. Знаете ли, че чистата минерална вода е здравословна и оказва директно влияние върху организма по естествен и безопасен начин?

Минерална вода

През последните години все повече се повдига въпросът за замърсяването на околната среда и водоизточниците. Много компании се занимават с пречистване на замърсената вода, но техните методи, при които от водата се премахват вредните за здравето вещества и химикали, произвеждат питейна вода, която вече не съдържа полезните минерали, както когато е била в природата.

Минералите са наричани "искрата на живота". Те предават електрическите импулси в тялото, от клетка в клетка. Калцият е нужен за сърцето, за свиването на мускулите, за предаване на нервните импулси и разбира се, за да бъдат здрави костите и зъбите.

Магнезият е важен за доброто функциониране на черния дроб и мускулите, помага при преноса на вода на клетъчно ниво, поддържа алкалния баланс и невромускулната активност. Калият пък подобрява проводимостта на нервните импулси и стабилизира сърдечния ритъм.

С други думи, всеки един минерал в минерална вода Княжево е задължителен за тялото. Чешмяната вода, макар да покрива изисквания, според които трябва да е годна за пиене, може да съдържа най-различни замърсители, органични или неорганични, които представляват пряк риск за здравето на човек.

Сладководните басейни и подпочвените системи много лесно биват замърсявани, доста често от човешката дейност. За да бъде безопасна за пиене, в чешмяна вода се добавят химикали, които също не са полезни за организма.

Замърсената вода може да се пречиства, също и в домашни условия, но при процеса на филтрация от нея се отстраняват и минералите. Затова минералната вода е най-подходяща за пиене. Тя е чиста, напълно безопасна и съдържа всички необходими на човека минерали.

споделяне във facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *