Стилно обзавеждане за баня

Стилно обзавеждане за баня - обзавеждане, което да допълва интериора на дома Ви, но и да носи релаксиращо настроение, т.к. банята е мястото където можеш да се уединиш и за няколко минути да избягаш от забързаното ежедневие.

Обзавеждане на баня

1. Изберете мрамор или каменни плочи за баня в съчетание с дърво - направете банята различна, избягвайки от традиционното. Използването на съчетание от каменни или мраморни плочи ще направи банята Ви както за Вас, така и за гостите Ви много специално и комфортно място. Камъкът и мрамора носят в себе си студена красота и същевременно са перфектни за изолацията на банята.

2. Разделете помещението на сектори като на зоните по пода, където ще има течаща вода монтирайте каменни или мраморни плочи. Перфектно решение за обособяване на сектора за къпане е, чрез правоъгълни сифони - от вътрешната част на сифоните където ще пада водата ползвайте мрамор или камък, а от външната страна ползвайте дървена подова настилка. Дървото ще предаде топлина на помещението, ще го раздвижите и измамно ще увеличите размерите му!

3. За да избегнете какъвто и да е досег на водата с дървото, над външната страна на разположените в квадрат/правоъгълник сифони, монтирайте врати за душ кабини (без корито - само вратите). Перфектен вариант за по-малки бани са врати тип хармоника, които след ползване на банята можете да сгънете прилепнали към стената.

4. За подовото покритие около мивка, тоалетни чинии и бидета можете да изберете камък, гранитогрес или дърво - и при трите избора няма да сбъркате. От значение единствено е размера на помещението и интериорния дизайн, който най-много би му подхождал. Препоръчително е за тоалетната чиния и биде да изберете структури за вграждане, които ще направят вида на банята още по-луксозен.

5. Време е да решите какви ще са стените - водете се от правилото, никога четирите, петте или колкото стени има помещението да не са един и същ цвят и да не са от един и същ материал. Използвайте комбинация от материали, които ще допълнят подовото покритие, относно цветовете - можете и да експериментирате.

Основните елементи в банята са завършени и с това и стъпка 1. Сподели статията с приятел!

социални бутони

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *