Ортопедични матраци

Все повече и повече хората страдат от проблеми с гърба, ортопедичните матраци, стават все по популярни в наши дни. Спането на един ортопедичен матрак може да бъде изключително полезно, когато става въпрос за здравето на гръбначния стълб и гърба.

В действителност, ортопедичен матрак Тед е една от перфектните идеи за тези, които имат неспокойни нощи, поради проблеми с гърба. Освен това, ще бъде от полза за тялото и то да се възстанови от работата в натоварените ни дени.

В наши дни в модерните здравни заведения, болничните легла включва такъв тип матраци. Преди всичко бихме искали да изясним въпроса какво се разбира под "ортопедичен" матрак, тъй като няма такова определение в Държавните стандарти. Такъв един матрак е много полезен и за здрави хора и на страдащите от проблеми с гръбнака.

Видовете ортопедични матраци

Всички видове ортопедични матраци се делят на два вида на пружинни и не пружинни.

Пружинни матраци са разделени на свой ред на матраци с пружинни блокове, които са свързани по редове с 100 бр. и матраци, на базата на самостоятелно закрепени пружини.

Честно казано, матраци от първата категория, се считат вече за технологично остарели. Те имат много недостатъци и не са толкова търсени на пазара. Единствената причина, поради която хората ги купуват в днешно време е ниската им цена.

Сега нека поставим по-голям акцент върху категорията пружинни матраци с независимо закрепване. Такъв независим блок съдържа 256 пружини на квадратен метър, като някой от тях са с 500 и дори до 1100 броя. Това е много по-надежден вид матрак, отличаващ се с голямо качество, за това ви съветваме винаги да питате какъв точно и от кой вид е матрака, който искате да закупите.

Латексови ортопедични матраци

Латексът е естествен материал, получен от каучуково дърво. Това е много еластична и устойчива материя, способна да поддържа високо налягане и да възстановява първоначалната си форма, това го прави траен материал за изработка на матраци и може да се използва при правилна употреба в продължение на над 20 години.

бутони за споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.