Отопление с климатик за максимален комфорт и уют през зимата

Зимата е един от най-красивите сезони. Този сезон се характеризира с много сняг и много студ. Добре е през зимата вкъщи да е топло. Едни от уредите, които могат да осигурят така необходимата топлина са климатиците.

Съвременните климатици са много икономични. Повечето са с енергиен клас А/А, което означава че имат COP >3.60 и ERR>3.20 . Един инверторен климатик с тези характеристики харчи няколко пъти по малко ток в сравнение с маслен радиатор или духалка. Освен това климатикът стопля много бързо помещението. В повечето случаи 10-15 минути са достатъчни. Самият климатик е снабден със система за пречистване на въздуха. Неприятното е, че като собственик на климатик трябва да почиствате филтрите на климатика на две седмици. Няма нужда от специални препарати. Просто сваляте филтрите на климатика и ги миете на течаща вода. Внимавайте да не е прекалено топла или прекалено студена, защото рискувате да повредите безвъзвратно филтрите.

Ако имате малки деца най-добре е да се спрете на подови климатици. Те имат същите характеристики като стенните климатици, но това че вътрешните тела се монтират на пода е решаващо. В режим отопление те не създават въздушни течения и по този начин осигуряват максимален комфорт. Недостатък на подовите климатици е по-високата цена и това, че малките деца се пробват да се катерят по тях.

Като при всеки уред, така и при климатика гаранцията е много важна част от избора. В момента се предлагат климатици с пет години пълна гаранция. Те са за предпочитане понеже евентуалните повреди за този период няма да ви засегнат финансово. Независимо какъв климатик изберете няма как да се разминете без профилактика на климатик. Тя не безплатна и се извършва от фирмата монтирала климатика. Прави се веднъж годишно и включва основно почистване на климатика. Проверка на количеството фреон и евентуално допълване при нужда. Без профилактика губите гаранцията на климатика. Цената на профилактика на климатик не висока варира между 25-50 лева.

spodelime

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *