Как да си харесаме най-подходящите парфюми?

Първата стъпка докато си избираме парфюми е да определим бюджета, с който разполагаме. Дизайнерските парфюми са прекалено скъпи и не са по джоба на всеки. Марковите парфюми от друга страна са много добра алтернатива поради голямото им разнообразие от аромати и големите промоции и отстъпки.

След като сме определили парите, с които разполагаме трябва да преценим на какви аромати искаме да ухае тази козметика. Основни видове аромати са:

  • Растителни и плодови аромати – растителните обикновено са масло от рози, жасмин, портокал и карамфил. Плодовите ухания обикновено се извличат от малини, ягоди или ябълки. Парфюмите от растения са стилни и придават имидж на човека, който се е напръскал с тях, докато плодовите са по-подходящи за ежедневно ползване.
  • Ориенталски парфюми – обикновено се правят от ванилия или дъбов мъх. Те излъчват екзотични аромати и обикновено са предпочитани от по-зрели жени за специални поводи.
  • Горски аромати – обикновено се използват при мъжките одеколони и са по-подходящи за ежедневна употреба.

Избора ви на парфюми трябва да е съчетан с това за какво са ви необходими. Например растителните са подходящи за през деня, ориенталските и тежки аромати за вечерта, а леките за работното място.

Когато определите времето и повода, по който избирате дадената козметика идва ред на това да я изпробвате. Парфюмериите предлагат безплатни мостри, от които можете да пръскате върху специални хартиени тестери, за да придобиете представа какво представлява конкретната стока. Имайте предвид, че някои парфюми променят аромата си с течение на времето затова запазете си тестерите и ги подушете отново след 30-на минути.

Количеството също е важен показател при покупка. Стандартните шишенца са за 50 милилитра или 100 милилитра.

Имайте предвид и че някои хора може да са алергични към някои от съставките на парфюма ви.

Надявам се тези съвети да са ви от полза следващия път, когато отидете до магазина, за да си купите парфюми.

бутон за социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *