Как да отхвърлиш покана за среща?

Няма как да се преструваш на влюбена, когато всъщност не си. Любовта е нещо, което идва неочаквано без да е нужно да полагаш усилия за това. Инстинктивно знаеш какво чувстваш спрямо човека отсреща, а когато някой те покани на среща, просто знаеш дали искаш да излезеш с него или не.

Покана за среща

Проблемът идва, когато не си наистина заинтересована и трябва някак си да отхвърлиш поканата за среща. А това не е никак лесно особено, ако изпитваш чувство за вина, когато се налага да отхвърлиш някого.

Когато изпаднеш в подобна ситуация, трябва да постъпиш тактично и отговорно по един зрял и разумен начин. Всички знаем как тийнейджърите се държат в подобна ситуация. Всичката тази драма изглежда комична. Никой не иска да се държи като ученик в подобна ситуация.

Първото нещо, което трябва да разбереш, е че твоето достойнство и самоуважение, както и това на твоя ухажор трябва да останат непокътнати.

На публично място

В повечето случаи ухажорът ти ще избере усамотено място и ще се възползва от възможността, когато сте насаме, за да те покани на среща. Ако обаче поканата бъде отправена на публично място, трябва да реагираш изключително спокойно и да отговориш еднозначно. Отговори с: "Не. Не мисля, че идеята е добра!" или просто "Поласкана съм, но не съм заинтересована!" и напусни сцената без повече излишни обяснения.

Отговори кратко

Отговори му приятелски, ако познаваш своя ухажор и откажи по най-любезния начин. Винаги бъди кратка в отговора си и избягвай излишни коментари и критика. Това само ще влоши ситуацията и може да предизвика у ухажора ти враждебни чувства. Кратък отговор с отчетливо "не" ще свърши чудесна работа. Накарай го да разбере, че си наясно с въпроса и няма да размислиш.

Реакцията на ухажора

Понякога ухажорът може да стане груб и враждебен. Много мъже се чувстват наранени от отказа, а най-много страда егото им. В този случай просто се обърни и си тръгни. Колкото по-дълго останеш, толкова по-зле ще става. Не би искала да чуеш обидите, които би могъл да ти наговори само заради накърненото си самочувствие. Не забравяй, че честта и достойнството ти са в твои ръце и само ти можеш да ги спасиш.

Категоричният отказ е винаги най-доброто

Недвусмисленият отказ е много по-добър от неясния отговор и играта с чуждите чувства. Отнеси се отговорно към поканата. Не го оставяй да таи напразни надежди и да те притеснява занапред.

Бъди решителна и не му казвай, че би искала да си останете приятели. Досега сте били приятели, но той е предпочел да трансформира тези отношения в нещо друго. Ако му кажеш, че би искала да си останете приятели, това само ще осуети и удължи огорчението му. Така че го спри и му дай ясен отговор, ако наистина не си заинтересована.

Избягвай отхвърления ухажор

Най-добрият начин да преодолеете ситуацията е да избягвате комуникацията поне за известно време. Не оставай с него насаме и бъди нащрек. Има всякакви хора и не знаеш какво се върти в главите им. Така че постави сигурността си на първо място.

споделяне във facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *