Излез от приятелската зона

Дотегна ли ти вече да бъдеш „просто приятел” на мъжа, по когото си падаш? Отчайваш ли се всеки път, когато той погледне с насмешка на идеята да сте двойка? Е, време е да излезеш от приятелската зона!

Може би всичко е започнало като едно прекрасно и невинно приятелство, но ситуацията се променя в момента, в който ти си започнала да изпитваш и по-различни чувства към него. Проблемът в подобна ситуация най-често е, че чувствата са несподелени. Какво да правиш в този случай? На първо място не се отчайвай! Ето няколко съвета.

Вън от комфортната зона

Деликатният баланс между комфорт и страст всъщност е това, което води до приятелство или интимна връзка. Ако той се чувства прекалено комфортно във вашето приятелство, иска ти съвети за момичетата, с които се среща, не се старае много за външния си вид, когато излиза с теб, означава, че той просто те приема за едно от момчетата и няма как да види в приятелството ви искрата, която ти искаш да види.

За да излезеш от комфортната зона, пази се от даване на съвети относно момичетата, с които се среща. Вместо това се опитай да представиш себе си като възможна перспектива. Не бъди на разположение винаги, когато той има нужда от теб. Прави му комплименти, когато е гладко обръснат, и не пропускай да отбележиш, когато не се постарал особено да изглежда добре.

Възползвай се от сегашния си статус

Сегашният ти статус на добър приятел всъщност ти дава голямо предимство. Близостта с него позволява да разбереш какво точно търси той в една жена. Освен това имаш възможността неусетно да влияеш на мнението му и на решенията, които взема по отношение на момичетата, с които вероятно се среща в търсене на половинката си. Близкото приятелство може да ти донесе и запознанство със семейството му, което може да бъде от голяма полза, ако съумееш да ги спечелиш на своя страна.

Флиртувай

Внеси малко освежаване в отношенията ви, като флиртуваш и не пропускаш възможност за физически контакт. Облечи се за срещите с него като за любовна среща. Избери стилно облекло и аксесоари, които да привлекат вниманието му. Единственото правило, което не трябва в никакъв случай да забравяш, е да флиртуваш постепенно. Първоначално започни с леки намеци и невинни флиртове, а след известно време можеш да задълбочиш усилията си.

Признай чувствата си

Осъзнай, че да си в приятелската зона не е чак толкова лошо. Всъщност повечето мъже си фантазират за жени, с които са просто приятели. Така че не е изключено и той самият да се е замислял за възможна връзка между вас и шансовете да не са чак толкова лоши. След като веднъж излезеш от комфортната зона на чистото приятелство и се възползваш от предимствата, която тя ти дава, признай му чувствата си. Остави го сам да прецени какво предпочита – партньор или просто приятел.

share button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *