Леки симптоми на сърдечен удар при жените

Леките симптоми на инфаркт при жените са най-вече на атипична основа, в резултат на което трудно се диагностицират. Въпреки, че мъжете се считат за по-податливи на това състояние, жените също много често стават жертва на сърдечната атака.

Симптомите при инфаркт при жените се различават от тези при мъжете. За съжаление, признаците и симптомите на лека сърдечна недостатъчност при жените са нетипични и това ги прави трудни за поставяне на точна диагноза.

Силната болка в гърдите от лявата страна е един от често срещаните симптоми при инфаркт. Само 30% от жените се оплакват от болки в гърдите преди сърдечен пристъп. Болката може да бъде лека или интензивна. Усещането е за стягане и тежест в гръдния кош. То може да се разпространи към гърба, раменете, шията, челюстта и др.

Прекомерната умора е най-често лек симптом на сърдечен удар при жените. Най-малко 70% от тях усещат този симптом преди сърдечен пристъп. Прекомерната или необичайна умора често е индикация за началото на сърдечна атака. Следователно, ако усещате необичайна умора без видима причина не се колебайте да потърсите медицинска помощ.

Смущения в храносмилането, чувството на киселини и лошо храносмилане, също са едни от симптомите за инфаркт на миокарда. Не пренебрегвайте тези симптоми, освен ако сте сигурни, че това се дължи на друг проблем.

Недостиг на въздух. Задъхване и затруднено дишане, може да се дължи на появата на лека сърдечна атака.

Други леки симптоми при жените. Това са чувство на безпокойство, постоянно гадене или усещане за повръщане, замаяност и световъртеж, обилно изпотяване със студена пот, лепкави ръце и кожа, болка в горната част на корема, болка между плешките, болка от вътрешната страна на лявата или дясната ръка.

Тези симптоми, могат да се появят минути или часове преди сърдечния пристъп. В действителност тялото ви дава сигнали за анормална функция на сърцето преди сърдечната атака, но за съжаление повечето от нас не успяват да асоциират тези симптоми с нещо толкова сериозно като инфаркта.

spodelime.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *