Защо е необходима трудова терапия?

Трудовата терапия съществува от 1700 г. През 1917 г. е създадено Национално сдружение за насърчаване на трудовата терапия, а по-късно то прераства в Американска асоциация по трудова терапия. Именно в този момент, трудовата терапия започна да включва повече технически подход, свързан с организираната медицина.

Трудовата терапия е предназначена за подобряване на някоя от функциите на човешкия организъм, подобряване на цялостното развитие и предотвратяване на увреждания. Професионалните терапевти все се обръщат към възможността да работят на частна практика с пациенти. Частната практика позволява на професионалните терапевти да бъдат независими и гъвкави, както и да израстват в професионален план.

Всяка година през април в САЩ, се провежда празник на професионалните терапевти, където с помощта на професионалисти по трудова медицина и трудова терапия на практика се демонстрира значението на трудовата терапия пред ученици и студенти.

Това е времето, когато специалистите, излизат пред аудитория, за да разкажат за това, което правят. Да обяснят защо трудовата терапия е необходима в днешно време? Защо трябва да има трудова терапия? Кога и къде има нужда от професионални терапевти?

Професионалният терапевт приема историята на пациента, като задълбочено интервю. Задава въпроси относно хигиена, хранене, обличане, време на ставане и лягане, колко често той пътува, почистване, какви са настроенията, работата и сексуалния живот на пациента.

Важно е и наблюдението за всеки вид деформации (както физически, така и душевни), т.к. те могат да забавят и затруднят работата с пациента. Терапевтът преценява необходимостта от шини за обездвижване или придържане, които могат да помогнат на пациента и спомага за специфичния дизайн на помощната процедура.

Основната цел на трудовата терапия е да помогне на пациента да постигне удовлетворяващ и продуктивен живот чрез увеличаване на уменията, които ще му позволят да се развива в личен и професионален план на задоволително ниво, за себе си и другите. Трудовата терапия фокусира вниманието на индивида, за да постигне това, което е от значение за него, а не се стреми към експертни становища.

spodelime

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *