Тенденциите в туристическия онлайн маркетинг

Преобладаващата тенденция в маркетинга на туристическите продукти от няколко години е онлайн рекламата. С интернет маркетинга потребителите получават цялата съществена информация, за да подготвят пътуване, а и получават възможност да сравняват лесно между конкурентните оферти.

Голямо предимство на онлайн маркетинга е, че потребителите могат да организират времето си както пожелаят, планирайки по всяко време на деня или нощта.

Например, важно проучване на глобалния туристически пазар, е наблюдението на намеренията на американските туристи. Както и през 2009, така и през 2010 се е очаквал ръст на пътуванията извън граница сред тях, като най-желаните възможности са намаленията, all-inclusive хотели, евтини билети с нискотарифни авиокомпании.

Разбира се инструментът за издирване на най-добрите предложения е интернет. Според изследването, хората проучват средно по 22 туристически уебсайтове преди да решат окончателно как да похарчат предвидения бюджет - социални мрежи, форуми, ревюта от други пътуващи.

41% от запитаните правят планове за почивка, а 50% - за бизнес пътувания, съобразявайки се с това, което са прочели и сами пишат впечатления от посетените места, когато се завърнат.

Така онлайн маркетингът минава на ново ниво - потребителите се превръщат и в маркетинг агенти, което насърчава операторите на различните туристически услуги да се стремят към все по-високо качество.

“Феноменът YouTube” дава възможност за визуализиране на тези впечатления, което превръща платформата за споделяне на видео в още по-мощен инструмент за промотиране. Картината от дестинации и хотели са по-достоверни и с видео-дневника на други, може да бъде взето решение много по-бързо къде да бъде ваканцията.

Друга технология са приложенията за новите мобилни телефони - от хората с мобилен Интернет, 67% от пътуващите за удоволствие и 77% от тези със служебни ангажименти се ориентират в морето от оферти със специалните приложения. Очаква се процентите да се покачват в много близко бъдеще не само на американския, но и на глобалния пазар.

сподели ме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *