Умора в период на бременност

Умора през първите месеци на бременността е естествено състояние. Много жени, които вече знаят, че са бременни трябва да се справят с умората. В действителност това е един от най-очевидните признаци след сутрешното гадене в период на зачатие.

Бременност

Какви са причините за умора по време на бременност? Най-очевидната причина е нарушение в нивата на хормоните. Жените преживяват хормонален дисбаланс, много често в живота си, тъй като организмът им трябва да се справят с различни условия, като менструация и бременност.

Съществуват два основни женски хормона: естроген и прогестерон. Когато една жена е бременна, нивото на прогестерон в тялото се увеличава внезапно. Това причинява умора. Обикновено, прогестерона има свойство, което действа успокояващо на жените. Въпреки това, твърде голямо количество от този хормон може да направи така, че те да се чувстват изключително изтощени.

Друга причина за умората по време на периода на износване на плода е увеличаване на теглото. Наддаването на килограми е почти неизбежно, което затруднява движението. Необходимо е хората да използват много енергия, за да извършват физическите си дейности.

Чувството на умора е най-силно през първите три месеца на бременността, защото именно тогава хормоналния дисбаланс е най-силен. В последните дни от този период, когато бебето е значително по-голямо, умората също е доста осезателна.

Какво може да се направи за да се преодолее по-леко чувството на умора?

Първо трябва да сте сигурни, че консумирате здравословна храна. Не забравяйте, че бебето се нуждае от това, за да се развива добре. Второ, можете да направите някои упражнения за бременни. Трябва да се постараете да се наспивате добре, като спите най-малко 7 часа.

Здравият сън ще ви помогне да се чувствате по-бодра и отпочинала през деня. Трябва да избягвате всякакви лекарства или алкохол. Това са вредни вещества за вашия организъм и за бебето. При поява на някое заболяване, не предприемайте самолечение, тъй като това може да доведе до поява на усложнения.

бутони за социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *