Летящи хлебарки ИМА!

хлебарки

Днес ще ви разкажа за преживения от мен стрес снощи. Една хлебарка ме нападна. И то не каква да е, а летяща!

Гледах си аз филм на изгасена лампа най-спокойно и на отворен прозорец. Чух "туп", но не обърнах внимание, всяка вечер влизат някакви бубулечици от светлината на монитора и вече ми е писнало да се разправям. Гледам си аз филма най-невъзмутимо и вече чух по-сериозно "туп".

Вече скочих. Светнах лампата. Понеже съм започнала да недовиждам отдалеч се приближих към огромното насекомо на бюрото ми. В тоя момент това чудовище ми се нахвърли, слава Богу ме пропусна и кацна на гардероба. Полудях ееей, има 2 неща от които ме е гнус на този свят - хлебарки и щипалки.

И за мое най-голямо учудване това беше хлебарка с КРИЛА, дълга към 8 сантиметра и се мислеше за шефа в МОЯТА стая. Излезнах набегом от стаята и извиках майка ми, защото аз с това летящо нещо не мога да се справя, ако го изпусна няма да спя цяла нощ, щото ще ме е страх.. Тя я уби и ми вика "абе, няма летящи хлебарки.. въпреки че приличаше на хлебарка.. сигурно не е".

Аз ту хилеща се невярващо, ту хапеща устни да не би да има в статята ми още такива мутанти... се поуспокоих и след като си изгледах филма заспах. Не спах спокойно, де, сънувах хлебарки, хаха. Сега ми е смешно, но снощи не ми беше.

На сутринта приятеля ми се изсмя като му казах, че ЛЕТЯЩА хлебарка ми е налетяла. Аз, въпреки гнусливостта си, проверих в Интернет и наистина има летящи хлебарки. Преди няколко години някакво софийско семейство били уловили една. Оказва се, че са КУБИНСКИ. хАХАХ. Намерих следния текст: "Справка с биолози установи, че "насекомото-динозавър" е от вида PERIPLANETA AMERICANA и първоначално е било внесено като екзотичен вид от Южна Америка.

В последствие някои от тях са "избрали свободата" и са се почувствали добре у нас в условията на глобално затопляне. Мъжките екземпляри са доста агресивни, но се хранят вегетариански с плодове и овесени ядки. При опит да бъдат уловени не бягат, а скачат високо срещу похитителя."

Смейте ми се, смейте ми се, гледайте и върху вас да не скочи 8-сантиметрова летяща хлебарка. Поне си отдъхнах, че не е била женска и не е оставила челяд в стаята ми, че направо ще се изнеса от нас. Почувствах се като във филм на Хичкок, ЕБАСИ!

spodelime.com

6 мнения по „Летящи хлебарки ИМА!

 1. Ъъъ.. 8см.. WTF??
  Иначе, да, има летящи и аз съм чел. Но предпочитали да си пълзят.
  Преди 2-3 седмици и мен така ме беше нападнала една хлебарка, ама си лежах и тя най нахално ме бе полазила. Цяла нощ не спах, щот даже избяга и не успях да я хвана :D

 2. Кофтито в случая, че летящите са от вида Американскa хлебарка, които са наистина големички, но пък хубавото е, че не са толкова често срещани по нашите географски ширини.

 3.  Боже ! Току-що преживях подобно нещо, отивам си аз то кухнята и по едно време виждам една огромна ,наистина огромна кафява хлебарка да лази по вратата на хладилника , обхвана ме див ужас от вида на  този мутант, като в някои филм на ужасите беше, и полуизкрещях от паника, но то само това да беше,изведнъж това чудо като се видгна и литна направо се облещих, като хвръкна и се чуваше шум като от пръхтене на крила. Направо избягах от кухнята едвам успях да затворя вратата.
  Живея сама и няма кой да извикам на помощ в този късен час ,били активни нощем..то хубаво за днес, рано или късно трябва да вляза в кухнята,тръпки ме побиват..

 4. има наистина има летящи огромни хлебарки. живея на 9-тия етаж и преди малко дръпнах една гооолямаа ужас с прахосмукачката и след това затапих отвора на същата. мъж ми да я маха от там бррррр………

 5. И аз попаднах на такава днес… 2015 година!!

 6. На мен преди малко ми се случи нещо подобно, само че не с хлебарка, а с щипалка. Понеже съм невеж, разбираш ли, не знаех, че тези проклетници могат да хвъркат и ми изкара акъла, като тръгна да лети срещу мен, но не ме уцели. Накрая като кацна се престраших да я „обезвредя“ със скъпата стара тетрадка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *