Как да намерите авточасти за колата си онлайн

В днешно време почти всеки разузнава и събира информация за предстоящата му покупка като влиза в интернет. Това е защото мрежата е пълна с информация и можете да се възползвате от безплатния достъп до нея. Това важи с пълна сила и за покупката на авточасти.

Когато закарате автомобила си в сервиз, много вероятно е покрай основния проблем да изскочи и някои друг, особено ако колата ви не е нова и вече не е в гаранция. Какво ще направите ако механика от сервиза ви се обади по телефона и ви съобщи, че освен новия съединител, за който сте закарали колата си при него, колата ви има нужда например от нова демпферна шайба? Цената на тази част може да бъде 700 лв., но може и да е над 1000 лв. за някои автомoбили.

Ако и вие сте като мен – млад и любознателен човек, неразполагащ с неограничен финансов ресурс – най-вероятно ще влезете в Интернет, за да потърсите повече информация за това какво представлява тази авточаст, каква е нейната функция, какви са последствията от шофирането на автомобила до пълният ѝ отказ. Дори и да решите в този момент да не я сменяте, то в един бъдещ момент може да се окажете още по-неподготвени да посрещнете този разход.

Моят съвет е да потърсите по-евтина неоригинална резервна част от някои от големите вносители на авточасти в страната. Техните контакти са леснодостъпни през уебсайтовете им и могат да ви дадат оферта по телефона. Ако намерите по-евтино съответната резервна част, но въпреки това не можете да си я позволите, можете да изберете алтернативата – авточасти втора ръка.

В България търговията с употребявани авточасти е силно разпространена особено в промишлените градове и малките села около тях. За да откриете точната част за вашата кола, може да загубите доста време в отваряне на обяви в интернет и прозвъняване на търговците. Най-вероятно е частите, които търсите, да са на разположение в някоя автоморга и могат да бъдат в добро състояние и на приемлива цена.

Ако имате чичо, който се занимава с внос на авточасти, най-вероятно няма да ви се наложи да следвате моите съвети, но иначе – пробвайте един от новите сайтове-търсачки за употребявани авточасти.

Отскоро в страната ни функционират уебсайтове, обединяващи автоморги и търговци на авточасти от цялата страна, за да може лесно и бързо да отправите запитване за частите, които са ви необходими. Единственото, което трябва да направите, е да попълните форма за запитване, съдържаща данни за вашата кола, частите и данни за връзка с вас.

Когато пуснете запитване, то е видимо за множество автоморги от различни градове, които при наличие на съответната резервна част ви отправят оферта. Офертите можете да разглеждате през вашия профил в сайта, като предварително получавате имейл известие за нови оферти.

Когато изберете офертата, която най-много ви допада, можете да се свържете с търговеца за да поръчате своите авточасти втора ръка.

Тази услуга е напълно безплатна и дава голямо предимство пред другите начини за търсене на авточасти, като ви поставя в главната роля на клиент – защото клиента винаги има право. И какво по-хубаво от това да заявите нуждите си и да ви обсипят с предложения!

социални бутони

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *