Алое вера – добавете живот към годините

Искате ли да се чувствате тонизирани и енергични? Искате ли да усетите радостта от живота? Вярвате ли, че човек трябва да бъде в хармония с природата, за да бъде в хармония със себе си? Приемате ли философията на "уелнес"? Недоверчиви ли сте към знахари и природолечители? Вярвате ли на традиционната медицина? Мислите ли, че тя колкото помага, толкова и уврежда организма? Търсите ли "златната среда" в начина си на живот?

Алое вера

Ако отговорът е – да, нека ви разкажа историята за едно чудодейно растение... алое вера. Познато на света от хилядолетия, използвано за лечение в Древен Рим, Гърция и Египет, в индийската и китайската култура, споменавано дори в Библията - това растение днес възвръща позабравената си слава.

Култът към красотата, стремежът към вечна младост и най-вече желанието да си здрав и изпълнен с енергия, независимо от възрастта, накараха хората да потърсят естествен източник на здраве и красота и да открият "чудотворното растение" – алое вера. В природата съществуват над 200 вида от растението алое, но само два - три вида от него притежават признати лечебни свойства.

Безспорен фаворит сред е тях Aloe Barbadensis, по-известно като алое вера. Само в листата на растението се съдържат над 75 съставки – минерали (калий, желязо, магнезий, цинк, мед, калций), витамини (А, С, Е, В12), сапонини (притежават силно антимикробно действие, борят се с гъбички, бактерии и дрожди), аминокиселини (20 аминокиселини – седем от осемте незменими за човека), ензими (допринасят за доброто храносмилане и се борят с възпалителните процеси), захари (дълговерижни полизахариди-укрепващи имунната система), лигнин (способства проникването на алоето дълбоко в кожата), антрахинони (обезболяващи – притежават антивирусни и антибактериални свойства), салицилова киселина (притежава подобно на аспирина противовъзпалително действие), растителни стероли (противовъзпалително действие).

Основно алое вера действа върху имунната система, като я балансира и настройва и върху храносмилателната система, която стои в основата на цялостното функциониране и доброто здраве на човешкия организъм. Безспорно е и благотворното влияние на растението върху състоянието и здравето на епителната тъкан, особено при лечение на псориазис, екземи, язви и рани, изгаряния, акне; при стомашни проблеми – колит, раздразнени черва; значително се подобрява състоянието на страдащите от артрит,лупус, астма и следвирусен синдром.

Алое вера не е универсален лек за всички болести, но редовната му употреба значително подобрява общото здравословно състояние на организма, дарява ви енергия и тонус и е чудестна алтернатива на много традиционни лекарства и хранителни добавки.

социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *