Защо точно бизнес кредит?

Най-общо обяснено бизнес кредитът е вид кредит, който се дава на юридически лица от името на фирмата им, чиито бизнес се развива на територията на България. Физически лица не могат да теглят такъв заем. Неговата цел се изразява в подпомагането на фирмите с финансови средства да могат да развият своя бизнес.

Бързи кредити

Предимно това се случва, за да се стартира даден бизнес или когато нещата не вървят добре и му трябва външен финансов тласък. Тези заеми се делят на два основни вида – кредити за корпоративни клиенти и кредити за малък и среден бизнес. Разликата между тези два вида е в годишната печалба на фирмата.

Ако някога ви е хрумвало да изтеглите бързи кредити, за да пооправите ситуацията, в която се намирате, то решението ви ще бъде в грешна посока. Най-удачният вариант за вас си остават бизнес кредитите. А всъщност те се характеризират според техните цели – инвестиционни кредити и заеми, свързани с оборотни средства.

Собственик сте на фирма и нещо ви спъва бизнеса. Така като оглеждате ситуацията от всички ъгли, трябва да закупите било то имот или машини и съоръжения, или просто някакъв лиценз, а понеже в момента нямате достатъчно пари в брой, единственото нещо, което ви остава е да си изтеглите един заем. Това което търсите си има име и се нарича инвестиционен бизнес кредит.

Но ако нямате нужда от това и вашите желания са други и по-специфично са свързани с нуждата от финансови средства за покриване на текущи разходи или пък за осигуряване на материали за производството, а защо не и за други материални и нематериални активи, то в такъв случай най-доброто решение за вас, което съчетава оптималност и качество едновременно е кредита за оборотни средства.

Тук отново не говорим за отпускането на бързи кредити, а за възобновяеми кредити, овърдрафт, кредитна линия и др. Каквото и да изберете, знайте че най-доброто нещо, което ще направите за вас самите е да проучите предварително кредитния пазар.

споделяне във facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *