Видове аромати на марковите парфюми

Първото впечатление от един парфюм може да събуди в съзнанието ви различни изображения или да ви пренесе на места като цветарски магазин, красива поляна в гората или дори на брега на морето.

Това се дължи на различните аромати на марковите парфюми, които попадат в уникални категории. Те се определят от специфичен набор от ароматни нотки и усещането, което носят. Основните ароматни семейства биват: цветни, ориенталски, цитрусови, дървесни и алдехиди.

Цветни

Цветната ароматна категория може да се раздели на единични аромати и букет от аромати, които включват комбинация от много различни флорални нотки. Жасмин, роза, гардения, портокалов цвят и карамфил са запознати аромати в цветните парфюми. Някои от най-известните маркови парфюми от тази категория са - Diorissimo на Dior, Bright Crystal на Versace и други.

Дървесни

Дървесните аромати са често срещани в мъжките парфюми. Те включват нотки на дъбов мъх, билки, подправки и мускус, които придават свежест и мъжественост на мъжете. Примери за мъжки парфюми с дървесни аромати са: New Tradition от Etro, Xeryus от Givenchy и Portfolio for Men от Perry Ellis.

Ориенталски

Ориенталските аромати са плътни и опияняващи, които съдържат ванилия, кехлибар и тамян в комбинация с дървесни или цветни нотки. Примери на ориенталски аромати са Shalimar и Samara от Guerlain и Opium на Ив Сен Лоран.

Цитрусови

Цитрусовите аромати се отличават от останалите със своята свежест и лекота. Това се дължи на цитрусовите нотки на портокал, мандарина, грейпфрут, лимон и други цитрусови елементи. Понякога се комбинират с шифрови нотки, които са с аромат на мента, розмарин и мащерка и оформят групата на цитрусово зелените парфюми. Парфюми от тази група са Mitsouko от Guerlain, CK от Calvin Klein и други.

Алдехиди

Алдехидните аромати до голяма степен се състоят от синтетични бележки (алдехиди), които са като допълнение на естествените нотки. Алдехиди дават много класически аромати като Chanel № 5, които е първият аромат, попаднал в тази категория. Rive Gauche на Ив Сен Лоран и на L'Interdit на Givenchy също са алдехидни аромати.

бутони за социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *