Гранитогресът в нашия дом

Всеки ще се съгласи, че когато става дума за строителни материали не е никак рентабилно да се пестят средства и да се прави компромис с качеството, защото в такива случаи може да се окажем неприятно изненадани. Ако сте на това мнение, вероятно сте обърнали внимание на качествените плочки гранитогрес, които са все по-актуална тенденция напоследък при изграждане на фасади на сгради и вътрешни довършителни работи.

Избор на гранитогрес

Този материал стана популярен през 80-те години на ХХ век и може да бъде забелязан почти навсякъде днес. В състава му откриваме както глина, така и изкуствени смоли и лепила. Тоест, гранитогреса съчетава както естествени, така и изкуствени материали, което оказва влияние на неговите качества.

Процесът на изработване на плочки от гранитогрес преминава през пресоване и изпичане на температура от порядъка на 1400 градуса по Целзий. Характерно за материала е способността му да поглъща влагата, поради това той често се използва при облицоване на места с по-високо съдържание на влага във въздуха като бани, тоалетни и мокри помещения.

Гранитогресът намира употреба при места с голямо натоварване, поради твърдостта и здравината, които притежава. Именно това са неговите основни качества, които го правят предпочитан материал за изграждане на тротоари, подове и фасади.

Основно гранитогрес се произвежда в Италия, Турция и Китай, но и в България има такова производство. Българските плочки гранитогрес не отстъпват по здравина, качество и визия на вносните и са предпочитан материал както от крупни строителни фирми, така и от обикновени хора, които подновяват дома или вилата си.

Цените са разумни и решението да се постави този материал в дома ви е доста удачно, предвид неговата дълготрайност и естетически вид. За да улучите подходящ гранитогрес за вас, преценете какви размери плочки са ви необходими, от какъв вид да е гранитогреса и в какви цветови решения. Можете да поставите матиран или гланциран гранитогрес, в зависимост от мястото, където ви е нужен и вашия вкус за интериора на дома.

spodelime.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *