Грунд за интериор и екстериор

Грундът се използва като уплътнител за нови повърхности – нова стена или наскоро закърпени дупки. Уплътняващото му действие ви дава възможност да нанесете отличен първи слой боя, когато се опитвате драстично да смените цветовете. Например да боядисате червената стена в бяло. Спомага и за гладкото нанасяне на последния слой. Позволява на боята да се задържи добре за стената.

Независимо дали ще боядисвате вътрешните или външните стени на къщата не го пропускайте! Освен споменатите до тук негови достойнства, грундът предотвратява появата на мухъл и прави стените по-лесни за поддръжка. Ако повърхността е била боядисвана преди и само тук – там има зацапвания и неравности, можете да използвате съвсем малко грунд. Просто, за да премахнете дори тези малки дефекти.

Използването му при ремонт или довършителни дейности в кухнята и банята е задължително! В противен случай мухълът ще ви принуждава да боядисвате всяка година. Спестете си го. Спестете си още натрупването на прах, мръсотия и мазнини. Слоят грунд под боята ще ви помогне и за това.

Има ли значение какъв грунд ще използвате за външните стени на къщата и какъв за вътрешните?

Да, има.

За екстериора обикновено се използва грунд на маслена основа. Той най-добре запечатва покрития за метал. Когато четете описанието му, непременно следете дали има инхибиращи свойства. Така стените ще са по-устойчиви на атмосферните условия.

Не е добра идея да използвате комбинацията от грунд на латексова основа и покритие на маслена, независимо дали в интериора или в екстериора. Латексът е порест и се огъва лесно, за разлика от маслените покрития. При няколко по-резки смени на температурите несъвместимостта им ще проличи бързо.

Затова търсете съвет и направете проучване преди да купувате.

споделяне във facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *