Дамски обувки с отворени пръсти

Разнообразието при обувките, особено при летните дамски обувки е доста голямо в днешно време. Има един модел летни дамски обувки обаче, който се появява в света на модата за първи път през петдесетте години на 20-ти век.

Това са обувките с отворени пръсти. Характерното за този вид дамски обувки е следното: те изглеждат стилно и елегантно, от няколко сезона се наблюдава завръщането им по модните подиуми, и в същотото време могат да се окажат доста практични за летния сезон.

Летни дамски обувки

Комбинация от висок ток с платформа и с отворена зона отпред е едно прекрасно съчетание, което създава много добра визия при тези дамски обувки и което ще разгледаме по-обстойно. Отворената зона при пръстите на този модел се грижи за комфорта на краката през горещите летни дни. В същото време тази отворена зона дава възможност на жената да покаже стилен и красив педикюр, който най-често е в тон с цвета на облеклото и е допълнение към добрата визия.

Високият ток при обувките, както знаем придава височина и елегантност. Той измества центъра на тежестта и по този начин прави тялото да изглежда по-изправено. И не на последно място, високият ток е задължителен като допълнение към някои тоалети, които не могат без него.

Следващият елемент в тези дамски обувки е платформата. Както знаем платформата при обувките с високи токове се утвърди в света на модата през последните няколко години. Този елемент при дамските обувки допринася най-вече за комфорта на краката, а чисто психологически и за спокойствието и уверената походка на жената.

Платформата е идеалното решение и допълнение към обувките на тези жени, които се чувстват по-неуверени на високи токчета. Освен споменатите по-горе предимства на платформата, някои дизайнери започнаха да вмъкват усилено в този елемент и модерни акценти.

В последно време се наблюдават богато изрисувани и оцветени платформи, които също обогатяват цялостната визия на дамската обувка. Този сезон популярни цветове са червено, оранжево и розово в матово или гланцово покритие, а често срещани са мотивите на точки или редуване на цветове.

В заключение мога да кажа, че дамските обувки с отворени пръсти са едни чудесни обувки от педесетте, които умело могат да бъдат съчетавани с различни тоалети и стилове. Дали за офиса, за пикник или разходка из града те ще бъдат идеално допълнение към вашето облекло.

споделяне във facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *