Детско колело без педали

Детско колело без педали - един модерен и забавен начин да подготвите вашето дете за карането на стандартен велосипед. То развива умението за баланс на две гуми и координация на тялото при деца на възраст между 2 и 5 години. Този вид колела са още известни като тренировъчни колела и обикновено децата лесно се приучават да ги карат.

На две годишна възраст почти всяко дете вече има изградени умения за управляване чрез кормило, придобити от бебешки колела от тип триколка или бебешки коли за бутане на четири колела. Когато започне да използва колело без педали, детето лесно се справя с управлението му и със завиването.

Задвижването напред става чрез бутане с крака, което също е интуитивно и не изисква специално обучение. Детето единствено трябва да придобие умението да балансира на две колела. Чрез силата на бутане то само определя скоростта на движение, която е свързана с необходимото умение за балансиране. В началото то се движи по-бавно, но бързо ще се почувства по-уверено и скоростта ще се увеличи.

Най-популярните модели колела без педали са два вида в зависимост от материала на изработка - дървени и метални. И двата материала са достатъчно здрави и осигуряват стабилност поради опростената конструкция.

При избор на модел е важно дали височината на седалката може да се регулира, защото детето израства между 2 и 5 годишна възраст. Когато се купува колелото трябва да се съобрази височината от земята до седалката при максимално свалено положение с ръста на детето, за да сте сигурни че колелото няма да му е голямо.

При повечето модели гумите са напомпваеми, за да се постигне по-меко возене. Диаметърът им е около 30 см и зависи от контретната марка.

Дървените колела без педали на американската марка Prince Lionheart са много добър избор поради красивия дизайн и елегантна форма, лекото тегло, здравия материал, регулируемата седалка и неплъзгащите се гумени ръкохватки. Тяхната цена е достъпна в сравнение с подобни модели на други марки от този клас качество и се продават с 1 година гаранция срещу производствени дефекти.

споделяне в социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *