Романтичната история на диамантите

Диамантите отдавна са признати като символ на любовта и брака. Те много често се използват при направата на различни бижута, като могат да се инкрустират в гривни, колиета, пръстени, халки и други. Тези скъпоценни камъни могат да се съчетаят много добре както в златни, така и в сребърни бижута. Но защо диамантите получават такова внимание и доминиране над другите камъни и какво исторически символизира и представлява той?

Физичните свойства на диаманта са силно впечатляващи, тъй като е един от най-твърдите и най-здравите материали, известни на човека. Той може да устои на изключително високи и ниски температури и в най-чистата му форма е напълно ясен. Това означава, че той образува отблясъци, привлича и пречупва светлината деликатно и също така носи посланието на вечност, сила и мощ. Диамантът е наистина красив, рядък и чист камък.

Диамантите са очаровали човечеството от векове. Римляните вярвали, че те са част от падналите звезди,  а гърците вярвали, че са сълзите на боговете. Хората са склонни да свързват диамантите със свръхестествени свойства, а в Индия се смята за нещастие, ако се докоснете до счупен или повреден диамант. Те не трябва да се режат, за да се избегне загубата на техните свръхестествени сили. Някои хора вярвали, че диамантите могат да ги защитят по време на битка и дават сила на тези, които ги носят.

Традицията относно сватбените предложения и диамантните пръстени се смята, че се е развила през 14-ти век, след като австрийският херцог Максимилиан предложил брак на Мария Бургундия, като и дал голям, красив диамантен пръстен.

Оттогава диамантната индустрия е нараснала значително, особено по време на възхода на блясъка на Холивуд, където диамантите са се свързвали с пари и добър социален статус. Поговорки като "Диамантите са най-добрият приятел на едно момиче" и "Диамантите са вечни" са увеличили популярността на този камък като символ на любов, отдаденост и преданост.

Когато решите да подарявате диамант, е важно да се го изберете внимателно. Помислете за човека, на когото подарявате диамантното бижу и неговите нужди, потребности и предпочитания. Инвестирайте в бижу, което съвпада с неговата индивидуалност и стил. Не забравяйте, че диамантите траят цял живот, те трябва да представляват индивидуалността на лицето.

Диамантите продължават и днес да бъдат трогателен и любящ подарък за Вашия партньор или любим човек. Те са особено подходящи подаръци за 60-та годишнина, защото тогава двойката чества шестдесет години брак и съвместен живот, а тази годишнина се нарича диамантна. Символиката и историята на диаманта като романтичен символ на любовта и вечността, никога няма да изглежда по-подходяща за други освен партньори, които са споделили почти целия си живот заедно.

бутон за сайт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *