Необходимо ли е прилагането на драстична диета при затлъстяване?

Последните доклади от проучвания, показват че е налице увеличаване на броя на затлъстелите хора. От затлъстяване страдат както възрастните така и децата, което за съжаление е все по-често срещано явление. Една от причините е, че ние живеем в бързо развиващо се общество.

Диета при затлъстяване

Fast Food например е един от източниците, които допринасят за проблемите със затлъстяването. Това се дължи на прекалено калоричната храна, която се предлага в този тип заведения за бързо хранене.

Не е възможно за един ден да се изразходват толкова много калории, колкото са приети чрез тези храни и ако желаете да нормализирате теглото си, трябва напълно да ги елиминирате от менюто си. Диетата и затлъстяването вървят ръка за ръка.

Друга причина, която допринася за затлъстяването е липсата на активна физическа дейност. Чрез практикуване на различни спортове или някакъв вид упражнения вие ще помогнете на организма да изгори натрупаните мазнини. Проучвания показват, че преди години децата са били много по активни физически, отколкото сега.

В наши дни те прекарват голяма част от времето си пред компютъра, като вместо да ритат топка и да скачат на въже, те играят видео игри. Спазването на тренировъчна програма ще предотврати натрупването на излишни килограми и ще подобри значително качеството на живот, както на децата, така и на възрастните. Упражненията могат да бъдат съвсем елементарни, като ходене или каране на велосипед.

Най-добрия начин за провеждане на програма за отслабване е да се посъветвате с вашия личен лекар, който ще ви насочи към диетолог. Той ще изработи план за хранене, който ще бъде съобразен с вашия ръст, тегло и възраст, което ще направи спазването на диетата безопасно за вашето здраве.

Вашия лекар ще ви помогне в намирането на подходяща програма за отслабване. Поддържайте теглото си дори и когато получите желания ефект. Това заболяване изисква много търпение и постоянство. Не очаквайте бързи резултати, това само ще ви навреди. Затлъстяването не трябва да бъде доживотна присъда, стегнете се и започнете да следвате инструкциите на специалистите стъпка по стъпка.

социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.