Как да избираме подходящ дизайн на плочките за баня?

Когато преустройвате банята си е важно да се вгледате внимателно във всичко, най-вече след като има толкова много продукти на пазара. Подборът на най-подходящия дизайн на плочките за баня, оказва огромно влияние върху цялостния ѝ вид.

Плочките за баня трябва да бъдат внимателно подбирани, така че да отговарят на цялостния дизайн и да прилягат добре на вашия дом. Едно от първите неща, които трябва да решите е какво да бъде покритието на плочките в банята. С други думи насочете се към продукти с повече гланц или с по-матово покритие.

Дизайн на плочки за баня

Ще има огромна разлика във вида на цялата ви стая. Едно нещо трябва да знаете, че гланцираните плочки изискват много поддръжка. Ако сте от типа хора, които не разполагат с време, за да отстранявате по-често капките вода по плочките, тогава би било по-удачно да се насочите към продукт с не толкова лъскаво покритие.

Разбира се, ако държите да имате в банята си гланцирани плочки, които да не изискват кой знае каква поддръжка, то може да ги ползвате за привличане на вниманието или просто да ги поставите в краищата.

Следователно навсякъде другаде редите матови плочки, с няколко реда гланцирани, от стъкло например. Освен това гланцираните плочки ще отразяват повече светлина и ще правят банята по-светла, отколкото матовите такива.

Със сигурност има още много решения за вземане. Например, дали да поставяте плочки само на пода или и на стените. Все повече собственици на жилища облицоват с плочки само подовете и оставят стените с хубав цвят, който да пасва на пода. Такива случаи обаче се облицоват с плочки и районите около душа и ваната Ако бюджетът не ви позволява да налепите всички стени с плочки, то изборът е ваш.

В допълнение към това, има и други решения по отношение на формата и размера на мозайките. За щастие, има огромен избор, който да ви предостави различни изгледи на едно и също пространство. Това е страхотно, защото наистина можете да персонализирате вашата баня така че да показва вашето виждане и стил. Въпреки това, вашите решения трябва да бъдат свързани и със цената на вашия дом. Лошите решения намаляват цената, а някои добри такива могат да я вдигнат.

Ако планирате да продавате жилището си, най-добре би било да проектирате банята според изискванията на бъдещите купувачи. Но ако в случая вие сте такива, просто изразете вашите желания и нужди.

Ще трябва да вземе решение и по отношение на материала, от който са изработени плочките. Имате избор между естествени и изкуствени, такива от стъкло, порцелан, керамика, мрамор, гранит, шисти са само няколко от огромния избор. Разбира се, всички от тях имат своите положителни и отрицателни черти, но всички те могат да бъдат красиви. Разбира се, това зависи в голяма степен от цялостния дизайн и монтаж.

сподели ме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *