Държавен вестник – законодателят информира обществото

У нас съществува официално издание на Република България, което е познато под името „Държавен вестник” (ДВ). Неговото издаване и всички процедури и правила се регламентират от Закона за Държавен вестник.

За издаването на вестника отговорност има председателя на Народното събрание на Република България, както и редакцията на Държавен вестник, която му е подчинена структура. Често родни експерти в най-различни области от право до счетоводство следят изключително отблизо този източник на информация, за да могат ефективно да реагират на обнародваната в него информация.

Съществуват три масови начина, по които хората предпочитат да се информират в този аспект и да са в крак с информацията с промените, публикувани в ДВ:

1. Наемане на консултант в лицето на юрист, които е достатъчно подробно информиран за евентуални изменения на информацията, която ни е нужна. Това ни спестява времето, което трябва да отделим, за да четем и следим подобна информация.

2. Използване на услугите на система за правна помощ, която предоставя извадки от Държавен вестник, които са ни полезни и имат пряко или косвено отношение към нашата дейност и интереси. При евентуални неточности или грешки от страна на системата обаче, може да понесем неприятни последствия.

3. Абонамент за печатното издание на Държавен вестник. Този подход е изключително полезен, още повече че при евентуално разминаване на информацията от печатното и електронното издание, то по-голяма тежест има това на хартия. Ако там съществуват грешки, то това по никакъв начин не ни прави носители на отговорност за тях. Ние просто сме се информирали от официалния орган на държавата.

Резонно използването на държавен вестник в печатен вид е сякаш най-добрия вариант, макар вече старомоден. Естествено, ще се наложи да платите цената за абонамент за Държавен вестник, но пък това може да ви предостави изключително големи количества информация, както и бърза и лесна възможност за справки в стари издания на официално издаваният от Народното събрание на Република България вестник.

бутон за споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *