Електронните фактури – ефективни и екологични

Огромното развитие на технологиите и най-вече цифровизирането на цялата налична фирмена информация, онлайн общуването и пазаруването поставя пред фирмите въпросът за електронните фактури и електронното фактуриране.

фактури

Електронните фактури са признати от законите на Република България. За да бъде валидна една електронна фактура трябва да изпълнява определени изисквания - част от които са:

  • Да съдържа всички необходими реквизити по чл. 114 и 115 от ЗДДС;
  • Да се гарантира автентичността на произхода и ненарушимостта на съдържанието на изпратената електронна фактура.

Електронните фактури съществуват от много години, но дългия и сложен процес на инсталиране на програми за издаването им забавя масовото им използване. В наши дни съществуват много и различни начини за изпращане на електронни фактури.

Един от тези начини е използването на уеб базираните системи за издаване и управление на електронни фактури. Тези системи дават възможност за съхраняване на фактура в електронен файл, който по нищо не се различава от хартиените.

При тях не е необходима инсталация на допълнителен софтуер. Всичко, от което се нуждаете е компютър с Интернет и съвременен браузър. С тях може да издавате фактури, да ги разглеждате и принтирате, когато е необходимо. Още един плюс на тези системи е, че разполагате с надежден архив на вашите фактури по всяко време от денонощието.

Издадените фактури може да запазите на компютъра си във формат PDF. Така начинът, по който изглежда документа не зависи от операционната система или програмния софтуер на компютъра. Съответно може да използвате този формат за принтиране и изпращане по електронна поща. За купувача времето за получаване на такива фактури е много бързо. За доставчика времето на издаване е също сведено до нула.

Предимствата от използването на такава система за управление на фактури са много. За финал ще споменем по значимите предимства на електронните фактури. С изпращането на фактури през Интернет, преди всичко, спестяването време и средства за доставка за Вас и Вашите клиенти.

Една такава система предоставя на клиентите си съвременен и екологичен начин за фактуриране. с електронните фактури ускорява разплащанията. Използването на системи за онлайн фактуриране е сигурно, ефективно и евтино.

Ние ви препоръчаме най-модерната система за фактуриране на българския пазар - Fakturi.com.

бутон за социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *