Управление на етажна собственост

Сигурно повечето от Вас са се сблъсквали с проблема "управление на етажна собственост" и всичките усложнения предизвикани от необходимоста да се грижим за състоянието на входа, в който живеем. Плащане на електричество, чистачка, ремонт на покрива, ремонт на входната врата и други такива, но най-големия проблем си остава събирането на таксите на апартаментите и воденето на отчетност.

Имахме следния проблем: избрахме домоуправителка, която на пръв поглед изглеждаше доста разтропана и инициативна. Събра пари за паспортизация на входа, организира изолация на покрива на гаражите, прояви изключително старание да събира и месечните вноски и всичко това, без никакво заплащане. Идеално  домоуправителя се грижеше за всичко, докато не ни потърсиха от фирмата за изолацията на гаражите: дължали сме 80%, потърсихме домоуправителката но тя беше изяезнала не вдигаше мобилния си.

Няма как платихме втори път. Оказа се обаче, че и на фирмата за паспортизация не е платено, и асансьора за последните 6 месеца, и на чистачката за една година. Хитрушата обаче беше плащала тока, за да не я усетим. Освен това всички книги са в нея и нямаме достъп до информацията, кой и какво е плащал.

Решихме да потърсим някаква система за управление на етажна собственост с която да въведем по добра прозрачност. Попаднахме на www.domsavet.net. и сега нещата са ОК за всички. Вярно домоуправителя отделя по 15 минути на месец за да попълва данните, и надзорния съвет също отделя по толкова, но пък знаем винаги, колко и за какво е платено.

сподели ме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *