CMS системи за управление на съдържанието

В съвременния Интернет сайтовете стават все по-сложни и интерактивни. Преминаването от синтактичен към семантичен уеб поставя все по-големи изисквания към платформите и езиците, на които се гради Интернет. Започват да се появяват системи за управление на съдържанието (CMS системи), които имат основна цел да облекчат разработчиците и потребителите, както и търсачките (SEO).

SEO CMS

Изискванията към тези системи също нарастват, защото семантичният уеб изисква все по-разнородни типове страници и протоколи, базирани на XML стандарта, чрез които сайтът комуникира с потребителите и търсачките. Повечето системи се справят добре при комуникацията с потребителите, но трудно генерират подходящо за търсачките съдържание. А именно в SEO оптимизацията на един бизнес сайт се крие тайната на успеха му.

Целта на нашата фирма беше да се разработи система за управление на съдържанието, която да комуникира еднакво добре с потребителите и с машините за търсене в Интернет (търсачките). Тоест, да е максимално SEO оптимизирана. Задачата е трудна, защото не всички търсачки имат API-та за интеграция и не всички са документирали изискванията си.

Важното е, че най-значимите и големи търсачки - Google, Yahoo и Bing имат достатъчно документация и публични API-та. Въпреки това, изключително рядко се срещат системи, които да спазват всички SEO изисквания на търсачките и в същото време да са удобни за потребителите. Съвременните технологии и стандарти позволява да се удовлетворят и двете страни.

За търсачките има значение скоростта на генерация на всяка една страница, заглавията, текстът, както и структурата на всеки един сайт. Това са само малка част от изискванията или основните такива. Колкото повече от тях са спазени, толкова по-бързо и лесно ботът ще сегментира необходимата му информация от сайта и ще го вкара в индекса си.

Факт е, че през 2009-та година 80% от трафика на сайтовете в Интернет дойде от търсачките. Колкото по-интегриран е един сайт с тях, толкова по-успешен ще е той. За сравнение, 2008-ма година този процент беше 73%. Бъдещето е в сайтове, които са максимално близо до семантичния уеб, описателни и в пълна хармония с хората и машините за търсене.

Фирма Клокси ЕООД изгражда качествени фирмени и бизнес сайтове, които отговарят на съвременните стандарти за оптимизация и ползваемост. За повече информация ви очакваме на нашия основен сайт www.cloxy.com.

бутон за социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *