Кредит срещу бижута от заложна къща

В условията на финансова криза и свито кредитиране не са много опциите за получаване на кредит за ненадейно възникнали нужди. Варианти като банките, финансовите институции, онлайн услугите за кредитиране не са удачен избор, ако се нуждаете от малка сума пари за сравнително кратък период от време. Но пък от друга страна ако притежавате някакви бижута от които няма да се нуждаете известно време те се явяват отлична опция за посрещане на финансовите проблеми, като срещу тях можете да получите незабавно бърз кредит срещу залог от всяка заложна къща.

Заложните къщи са основните институции предоставящи парични заеми срещу златни и сребърни бижута. Обикновено залагайки своите бижута в заложна къща ще получите по-малка стойност от тази, която обикновено сте заплатили купувайки ги като нови. Това е така защото в концепцията на бизнеса кредитиране срещу залог е заложено да не се дава пълната оценка на актива, който се оставя като обезпечение. Това е така, защото в случай, че не успеете да платите кредита си заложната къща продавайки вашето златно или сребърно бижу трябва освен стойността за залог да получи и печалба за предоставяната услуга и реално надценката покрива пропуснатата лихва за периода. Освен бързина, експресният кредит срещу залог на бижута предлага и доста гъвкави схеми за погасяване на заема и връщане на вещта. За това и в условията на несигурност по отношение на доходите заемът от заложна къща срещу бижута е една отлична възможност за получаване на бързи пари. Още повече, че ако клиентът изпадне в неплатежоспособност единствената последица за него ще бъде, че ще загуби залога си.

Клиентът решил да получи бърз кредит срещу бижута трябва да знае, че в страната ни оперират над  600 заложни къщи, но за да бъдат защитени интересите му или пък когато сумата, от която се нуждае е в размер на няколко десетки хиляди левове и съответно обезпечението на кредита му е за тези пари най-добрият вариант е да се обърне към големите вериги заложни къщи, които освен дискретност и коректност гарантират и че разполагат с необходимите средства за кредит във всякакви размери. За да бъдат открити най-лесно е да се направи запитване в интернет, и след това с няколко телефонни разговора да разберете къде ще ви предоставят най-добрите условия. Другият вариант при избор на заложна къща е да се посъветвате с приятели или роднини ползвали вече услуги на заложни къщи и имащи им доверие, но пък тогава ще трябва да жертвате от времето си докато обикаляте в търсене на най-добрата оферта.

бутони за социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *