Защо се нуждаем от хидроизолация?

Всеки път, когато един строител изгражда сграда, неговата цел е да я осигури, така че тя да издържи възможно най-дълго време с вложени устойчиви и трайни материали. Всеки собственик на жилище мечтае и желае дома му да бъде най-добрия в околността. И така, какво ще направите, когато установите, че има малък теч на тавана и вода капе във всекидневната ви?

Първото нещо, което ви минава през ума е да се свържете с най-близката в района фирма за хидроизолация и да извърши целия необходим ремонт. Дали осъзнавате обаче, че освен тавана, може и да има още много места в жилището, които се нуждаят от специално внимание по отношение на хидроизолацията? Нека да обсъдим всички различни места в нашите домове, които са най-уязвими на пропуквания и течове.

Подовете като този в банята и под душа, ъглите на кухнята, външните изводи на канализационните тръби са сред най-вероятните места, податливи на пропуквания. Малките течове, които се появяват по продължение на ъглите на стените по-късно се разширяват и покриват стената по цялата и дължина. Пукнатините, които се появяват в тези части на жилището обикновено водят до щети от течове в околните зони също.

Пропиване с влага се появява и в обшивката, дюшемето, паркета и касите на вратите по много причини, като сезонни промени или повредени водопроводни и канализационни тръби. Очевидно е, че това води до грозни влажни петна по стените и може да развали външния им вид.

В допълнение, гнилостните процеси от влагата са бедствие за хигиената на обитателите на жилището. Стените на сутерените, подземните и машинните помещения се напукват, така както и стените на основите. Това се дължи на разширяването и свиването на почвата, ограждаща тези зони.

Вредни петна и мухъл по пода или обшивката могат да имат разяждащ ефект върху повърхността. Често, первазите и ъглите на стените и таваните от гипсокартон се чупят, което води до грозни цепнатини. Освен всичко това, може да имате също щети по килима или повреди по оборудването и мебелите в банята.

Обикновено, предприемайки хидроизолация на жилището, първо трябва да се свържете с надеждна сервизна фирма, която да ви предложи подходящата услуга. След това, трябва да изискате сервизната фирма да направи оглед на цялото жилище за течове на вода и възможни пукнатини. Фирмата прави приблизителна калкулация на разходите, включени в тази процедура и ви предоставя цените и времето, необходимо за извършването на изолационния процес.

социално споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *