Зоо портал – радости и тревоги около четириногите

В тълковния речник, определението за домашни любимци гласи: "животните, които човек отглежда за компания или развлечение". Надали има някой от нас, който не е бил на вълна "искам домашен любимец". Но дали избора на животинче не е най-лесната стъпка в цялата история, която ще бъде последвана от непрестанни грижи, тревоги, безсънни нощи... и чистене на пишкано по пода?!!

Домашен любимец

В последно време вече се наблюдава тенденция, особено при младите хора, които по-целенасочено избират любимеца си, информирайки се за качествата на бъдещия питомец. По-хитрите от нас знаят, че посещението в някой зоо портал би дало яснота при избора на домашен любимец и при отглеждането му (особено за млади "родители").

А нима новороденото кученце не изисква грижи и внимание като малко дете? Ние ставаме родители на новородено, с цялата гама радости и тревоги, която съпътства едно средностатистическо бебе, но малко по-космато и лаещо от човешкото.

Един от най-големите плюсове на посещението на зоо портал, са форумите за животни, където имаме възможност да обменим опит и да получим безценни съвети от хора като нас – обичащи животните. Една регистрация – и си там! Дискусии, новини и актуална информация не само за домашните любимци.

Ако си любопитен с какво си чисти ушите жирафа, къде е разположено сърцето на скаридата или колко вода събира хобота на слона – в полето „Любопитно“ на някой зоо портал ще намериш отговори на тези ти, и много други чудновати въпроси.

Наскоро с една приятелка, доброволка в приют за животни през уикендите, дискутирахме темата за връзката, която се създава между някои хора и животни. По-емоционалните от нас си вземат обикновено животинче от улицата или пък избират от котилото животно с някакъв дефект, за да се грижат всеотдайно за него. Това са хора, които нямат големи финансови възможности, но това не им пречи да дават всичко от себе си в грижите за своя любимец.

Има примери за хора, които твърдят, че са разпознали „своето“ животно от пръв поглед, минавайки покрай някой зоо магазин. Други пък, в желанието си да помагат на бездомни животинки, се регистрират в различни тематични портали или намират доброволническа работа по приюти за животни.

Те намират съмишленици в киберпространството и правят петиции и масови протести срещу насилието (и други проблеми), свързани с четирикраките сладури, защото те имат нужда от нас и нашите грижи, а в порталите за животни – проблемите получават гласност.

Автор: Теодора

социално споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *