Mитове за нашите домашни любимци

Много от вас със сигурност имат домашни любимци, това може да е куче, котка или папагал. Независимо от това, какъв домашен любимец имате, със сигурност ще ви бъде интересно да ги опознаете по-добре.

1. Обикновено се смята, че слюнката на кучето има бактерицидно свойство и ако кучето ближе раната си тя бързо ще заздравее. Стопаните на кучетата обикновено не се притесняват, ако кучето ближе едно и също място продължително време, но от другата страна ветеринарни лекари заявяват, че постоянното ближене при кучетата може да говори за наличие на кожна болест!

2. Следващият мит в класацията за домашните любимци e мита за  котката. Смята се, че котките трябва да бъдат хранени само с риба, но това не е така, котките обичат риба и могат да я ядат през цялото време, но това не означава, че рибата е полезна за тях. Рибната диета не е полезна за котките, в някои риби се съдържа голямо количество магнезий, а това може да доведе до някои заболявания. Котешки организъм е много зависим от външните източници на хранене, които доставят на котките голямата част от витамините, без които котките започват да боледуват или да умират. Храненето на котките само с риба може да доведе до заболявания на мускулатурата, а това води до деформацията на мускулната тъкан!

3. Следващият разпространен мит сред домашните любимци е, че ако домашният любимец (котката или кучето) има топъл нос, значи домашния любимец е болен, но това не е така, топлият нос не винаги свидетелства, че домашният любимец боледува. Ако, освен сухия и топъл нос, няма никакви други симптоми на заболяване, няма за какво да се притесняваме, това означава, че домашният любимец е напълно здрав!

4. Смята се, че кучетата понякога ядат трева, защото са болни. Това също не е така, но никой все още не може да обясни защо кучетата ядат трева. Някои специалисти смятат, че кучетата по този начин си набавят витамини, а другите смятат, че на кучетата просто им харесва да ядат трева и тя за тях е деликатес!

бутон за сайт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *