Избор на кухненско обзавеждане

Да си кажем направо - всички кухни изглеждат перфектно в мострената зала, но когато ги пренесете у дома, виждате че не е точно това, което сте очаквали. И което е по-лошо - вашите близки мислят същото.

Какво е необходимо, за да откриете перфектното кухненско обзавеждане? Всъщност отговора може да се опише с 5 лесни стъпки:

1. Избирайте кухня заедно с близкия човек
Кухнята, както и другите части от дома, трябва да бъдат общо дело, не само на някой член от семейството, тъй като това е помещението, което се използва от всички едновременно. Изборът на кухня може да бъде много приятно занимание и когато стигнете до единимислие, ще се наслаждавате на разкошни сутрини и спокойни вечери заедно в новата си кухня.

2. Измерете мястото в кухнята много внимателно
Внимателно измерете мястото, с което разполагате за кухненско обзавеждане и си носете листа с размерите, когато избирате мебели. В интернет има достатъчно програми за проектиране на кухни (доста от тях безплатни). Вършат доста полезна работа и спестяват много главоболия и скандали. Ако сменяте само отделен шкаф, уверете се, че новият ще се събере на освободеното място.

3. Подредете нещата по степен на важност
Кухненски плот, лавици и рафтове, кухненска маса и различните електроуреди са само част от важните неща в кухнята. И тъй като избора е и въпрос на пари, направете си един списък с кухненското обзавеждане, отговаряйки на следните въпроси, за да знаете кое трябва да закупите първо и кое може да почака:
- Възможно ли е да се оправя в кухнята без това?
- Използва ли се за готвене?
- Използва ли се за приготвяне на храна? Ако да, използва ли се за обичайното меню на вашето семейство?

4. Купувайте обзавеждане за кухнята с огнеупорни плотове
Огнеупорните шкафове няма да защитят напълно кухнята ви от пожар, но ще попречат на евентуалните дребни огньове да се разпространяват бързо, а и ще имате къде да пуснете горещата тенджера. Вярно е, че огнеупорните плотове са по-скъпи от обикновените, но определено си заслужава.

5. Мебелите в кухнята трябва да пасват на интериора на кухнята
Купувате изцяло нова кухня или просто променяте старата? Определено е по-добре да направите всичко изцяло, но и изисква повече средства. Ако просто променята нещо, имайте едно на ум - нещата изглеждат добре в шоурума, помислете как ще се впишат в кухнята ви. Дори най-красивите мебели или аксесоари изглеждат грозно, ако не се вписват в общата картинка.

сподели бутон

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *