Как да направите изложба на бижута

Независимо дали имате нужда от изложба за собствените си бижута (халки, гривни, пръстени, колиета и други), за да можете лесно да ги намирате сутрин, или правите изложба и опаковка, за да продавате сребърни бижута, подготовката може да бъде и лесна, и приятна.

Направете си кутия за излагане на бижута като използвате дървена кутия за пури или друга обикновена дървена кутия. Отворете капака. Измерете дъното и стените и изрежете парчета от кадифе, с които да ги покриете. Намажете кутията с лепило и поставете кадифените парчета. Оставете кутията докато изсъхне хубаво.

Изрежете две ленти от картон, дълги колкото широчината на кутията и около половин инч по-широки от нейната височина. Намажете картона с лепило и го увийте с кадифе. Оставете го да изсъхне хубаво. Направете разделителни линии в кутията, така че да е разделена на равни части. След като решите къде да се намират те, залепете на местата им картонените ленти, така че да се вижда само ръба, покрит с кадифе.

Вместо да използвате такива кутии, можете също да си направите малки изложби на бижута за продан, като използвате парчета картон, изрязани в няколко размера, така че да се поберат на масата за изложба. Изрежете парчета от кадифе, които са с два инча по-дълги и по-широки от картонените.

Намажете едната страна на всяко парче картон с лепило за плат. Внимателно поставете и натиснете плата, така че да се залепи за картона. Уверете се, че има два инча излишен плат от всяка страна на картона. Обърнете картона и изстискайте лепило по ръбовете на противоположната страна на картона. Сгънете плата и натиснете леко. Оставете го да изсъхне хубаво.

Използвайте тези плоски, покрити с кадифе парчета, за да излагате върху тях бижута на изложбената маса.

споделяне в социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *