Защита на интелектуалната собственост

Адвокатската кантора, специализирана в защита на интелектуалната собственост може да бъда от полза на всяко лице, което е писател, художник, изобретател или първоизточник на нова идея или продукт.

Помощта на адвокатска кантора може да бъде безценна в момент, когато една фирма е похарчила хиляди левове за изследвания и разработвания на нов продукт, или когато автор на романи е посветил години труд за да създаде даден бестселър.

Именно тук е ролята на юристите специализирали в областта на интелектуалната собственост да помогнат за нейната защита от противоправно и използване. Най-общо дефиницията на интелектуална собственост е всяко творение на човешкия ум, което защитено с патент, търговска марка или авторски права.

Освен това търговската тайна е друга сфера на интелектуалната собственост за защита на която можете да се обърнете към специализирана за това кантора. В днешния технологично развит свят, в който няма нищо по-лесно от това дадено чуждо творение да бъде откраднато, присвоени и използвано за извличане на облага, ролята на защитата на интелектуалната собственост добива все по-голямо значение.

Адвокатът по патентно право може да специализира в защита на индустриалната собственост. Това е всеки, продукт или услуга, който се използва за промишлени или търговски цели и е защитен с търговска марка или патент.

Помощта на адвокатите специализиращи защита на интелектуалната собственост може да бъде от помощ, когато някой злонамерено копира дизайна на дадена машина, или производствен процес за създаване на определена стока.

В този случай, за да запази дадена компания водещото си място на пазара е важно този процес или машина да бъдат законово защитени срещу кражба на тази интелектуална собственост. Именно тази търговска тайна, която може да е рецепта на газирана напитка или рецепта на пържено пиле трябва да бъде защитена.

Винаги съществува риск някоя част от развиваните в пълна тайна иновации на дадена компания да добият публичен характер, за това помощта на специализираната адвокатска кантора трябва да се търси още на фазата разработка, а не след като вече белята е станала.

бутон за споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *