Как да запазим нашите интериорни врати

Без значение дали носите отговорност за много интериорни врати, защото ги продавате или складирате, или пък под грижите ви са само тези интериорни врати, които сте монтирали у дома си – за да останат те здрави, красиви и функционални за дълго време, трябва да знаете как да ги съхранявате.

Нещо изключително важно относно съхранението на интериорни врати е тяхното положение. Всички интериорни врати са проектирани така, че да са максимално ефективни и издръжливи в изправено положение. Ето защо оптималното положение за всички интериорни врати е вертикално и перпендикулярно на тавана. Понякога обаче не всяка врата може да бъде поставена по този начин. В такъв случай, тя може да бъде и под ъгъл, но той не трябва да надвишава 20 градуса, за да не се получат нежелани деформации на основните части на вратата, породени от нейната собствена тежест или от тежестта на други интериорни врати, подпрени на нея.

Много е важно мястото, където стоят вашите интериорни врати, да бъде отоплявано. Най-подходящите температурни стойности са между 5 и 40 градуса. Възможно е вратите да се завият в полиетиленово фолио, което да ги запази от всякакъв вид повреда до момента, в който те ще се продават или използват. Уверете се, че всички интериорни врати са на поне метър разстояние от източниците на топлина в стаята и че върху тях не пада слънчева светлина.

Ако смятате да извършвате ремонт в дома си, най-добрият вариант е да започнете от тавана, след което да ремонтирате пода и прозорците, а накрая да поставите отново своите интериорни врати, или да монтирате нови, ако имате такива планове. Всички интериорни врати се създават от материали, които са преминали обработка в зависимост от дървесината, за да бъдат изсушени. Накрая те достигат до купувача с около 8-10 процента влажност. Добре е всички интериорни врати да постоят поне седмица преди използването си в стаята, където ще бъдат монтирани, за да се аклиматизират, което ще ги направи максимално издръжливи.

spodelime.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *