История на дамското бельо

Дамите от рококо епохата носели върху корсети своите разкошни рокли. Едва в епохата на Великата френска революция тънко трико започнало да се носи под роклята. В края на 18 и началото на 19 век истински долни ризи се появили, които да се перат можели и дълго да се носят.

Корсет

Те и за жените, и за мъжете били еднакви. А в края на 19 век от батиста дамско долно бельо се появява или друг материал. Именно тогава активно започват жените бельото да използват, за да моделират тялото си по-примамливо да изглежда. Две неща остават знаменателни от това време в историята на бельото – корсети и парижко дупенце.

Ролята на тези корсети била талията да пристегне и оформи и бюста да повдигне. По-малко се знае за някогашната подплънка за задни части, парижко дупенце, специална телена конструкция представляваща, която към задните си части дамите привързвали, по-апетитни и по-закръглени да изглеждат.

Едва след 1925 год. женското бельо придобива вид, който до днешния се приближава. 20 век обаче за дамското бельо е на истинска революция период. От долните гащи, стигащи до коляното на нашите прабаби, до свръх оскъдните откъм материал днешни прашки, женската плът максимално разкриващи, напоследък с бюстиета комбинирани.

Още от самото създаване на марката за бельо TONY LANS през 1995 г. може разпознато да бъде на модните списания по страниците. С луксозни материи, фантастичен дизайн, изтънчен стил - тя сбъдва на дамите и най-съкровените мечти.

Всеки модел бюстиета и друго бельо, е завладяваща комбинация от закачлива романтика и елегантност, а чувството за комфорт и съблазън в много страни популяризира търговската марка – Германия, Португалия Унгария,, Франция, Испания, Македония и Австралия.

Заедно с класическите модни кройки, главния дизайнер да вмъкне се стреми и нотка страст, която тайно загатва женския сексапил и върху формите акцентира. Вплитането при изработката на уникални корсети, с нетрадиционни елементи и аксесоари в сутиени или бюстиета от тафта, коприна, дантели, шифон и др., със скъпоценни камъни декорирани, мъниста, бродерии, перли и естествени пера, както и на нови материи търсенето непрекъснато, красотата в конструкцията усъвършенстват.

Фини шевове и леки подплънки, добре подбрани материи, мекота на силуета придават и усещане създават за перфектен комфорт.

сподели ме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *