Как да използвате ъглошлайф за рязане на различни материали

Ъглошлайфът заслужено е определян като универсален инструмент, който се използва за рязане, шлайфане, почистване, заточване и шлифоване на различни материали в редица дейности като строителни, авторемонти и други.
Заедно със специалистите в търговията с ъглошлайфи от Багира ще ви запознаем по-отблизо с тези машини и как лесно можете да режете различни материали с тях.

Как да използвате ъглошлайф за рязане на бетон


Ако ви се налага да режете бетон, то ще имате нужда от диамантено острие. Също така трябва от предната, и от задната страна на бетона да се постави маркировка с очертанията, за да сте сигурни, че разреза е точно където и както трябва.
В случай, че се налага да режете някаква част от подвижно парче бетон, преди да започнете първо го закрепете стабилно, за да елиминирате възможност за нараняване. Едва след това можете да преминете към прорязването на материала.
Един съвет, когато режете бетон започнете от едната страна и направете прорез след това завъртете материала и отново направете разреза по маркировката и отново завъртете докато не направите разрезите от всички страни. Така ще получите перфектното срязване на бетона при условие, че използвате ъглошлайф с диамантен диск за сухо рязане.
ъглошлайф

Как да използвате ъглошлайф за рязане на метал


За разлика от ножовката при употребата на ъглошлайф за рязане на метал вие не само ще направите перфектните разрези, но и ще спестите време. Ако искате да режете метал или метални листове най-добре е да използвате шлифовъчен диск, а за да спазвате всички изисквания за безопасност трябва да носите предпазни очила, ръкавици и ботуши.
Стартирайте ъглошлайфа и оставете диска да стигне до висока скорост. Поставете диска върху металните листове и оставете ъглошлайфа да върши по-голямата част от работата. Отрязаната част от метала трябва да е тази, която ще падне.

Рязане на дърва


Докато оформяте, шлифовате и издълбавате дърво, ъглошлайфа е ефективно средство, което можете също да използвате. За ваша безопасност носете предпазни очила и прахова маска, докато използвате ъглошлайф върху дърво.
Обърнете внимание колко дървени елемента трябва да бъдат отрязани и за какъв срок, трябва да бъде свършено това. Това ще ви помогне да решите кой инструмент да използвате. Ъглошлайфа обикновено има скорост от 13000 оборота в минута, следователно може да разчитате на него, когато се налага да обработите голямо количество дървен материал.

Въпреки че използвате ъглошлайфа върху дърво, има три типа дискове, които можете да използвате - абразивен диск на клапата, абразивен резбови дискови и карвинг дискове.

  • Абразивният резбови диск има изключително остри и здрави остриета и най-добре се използва за оформяне на дърво.
  • Абразивният диск на клапата съдържа малки парчета шкурка, прикрепени към подложка; най-добре се използва за шлифоване на дървото и може да се използва и за отстраняване на малки парчета дървесина.
  • Карвинг дисковете са силно назъбени със заточени зъби от стомана и се използват най-добре върху цветна дървесина.

Ако спазвате всички препоръки по правилния начин можете да бъдете сигурни, че за нула време ще можете да режете изключително прецизно и точно.

spodelime.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *