Топ 4 на най-хубавите дамски класически парфюми

Това са класически ухания, които никога няма да бъдат забравени. Подбрали сме примерен топ 4 на най-хубавите дамски класически парфюми.

Дамски парфюми

L'AIR DU TEMPS от NINA RICCI

Независимо от това, че е на повече от 60 години, едно шишенце от този парфюм е продавано на всеки 5 секунди по целия свят. Създадено от Роберт Ричи през 1948 година, това ухание има толкова чиста композиция, че всяка цветна нотка може лесно да бъде разпозната. Аромата му включва карамфил, гардения, роза и жасмин, съчетани с пикантен мускус, сандалово дърво и корен от ирис.

POISON от CHRISTIAN DIOR

Този парфюм жъне невероятен успех през осемдесетте. Известната лилава бутилка и уникалният, опиянителен аромат на “Отрова” са перфектни за ерата, в която всичко беше по-голямо, по-глезещо и показно. Това ухание е популярно от излизането си на пазара през 1985 година до ден днешен. Продажбите на “Poison” са се повишили с 10% през тази година. Нотките му включват кориандър, тубероза, вид смирна и всички те са топли, пикантни и наистина индивидуални.

EAU DYNAMISANTE от CLARINS

Кларис пуска това свежо цитрусово ухание през 1987 година и то наистина прави революция за начина, по който виждаме благоуханията. Това е първият парфюм, които е създаден от етерични масла – общо 14, които включват - лимон, портокал, пачули и розмарин – това е началото на един нов подход към създаването на маркови парфюми.

Екстракти от терапевтични растения ободряват сетивата и създават приятното чувство на спокойствие. В простичкото си червено шишенце, той е все така продаван – един артикул бива продаден на всеки 3 минути в Обединеното Кралство.

J’ADORE от CHRISTIAN DIOR

Дори и след 11 години това все още е основната опора на парфюмерията на Диор. Плодов и флорален, този парфюм идва в едно от най-зашеметяващите се шишенца наоколо – то е просто, със златни елементи и форма, която напомня за пясъчен часовник (или идеалната женска фигура). Това е един от открито чувствените парфюми, който е с нотки на мандарина, орхидеи, теменужки и слива. Перфектен е за вечерно излизане.

сподели ме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *