Козметика за бременни – внимавайте при избора

Всички знаем, че по време на бременността се променя външния вид на жената. Голяма част от бъдещите майки, обаче забравят да се грижат за кожата, покрай емоциите от предстоящото раждане.

Козметика за бременни

Съществува специална козметика за бременни, която предпазва кожата от проблеми и заболявания по време на бременността.

Някои майки обаче се страхуват да използва какво и да е козметика, дори специализирана козметика за бременни, от страх да не навредят по някакъв начин на плода, който носят в себе си.

В следващите няколко реда ще разгледаме подробно какви видове козметика за бременни се предлага на пазара и кои козметични промени и продукти са позволени и кои не, по време на бременност.

Един от най-големите проблеми на кожата по време на бременността, е нейното лющене и появяването на различни петна по нея. За тази цел трябва да използвате специализирана козметика за бременни.

На пазара се предлага специална козметика за всеки един етап бременността. Като например витамини, хранителни добавки, ободряващи напитки и т.н, които се използват през бременността.

За периода след нея има козметика за бременни, която се бори срещу стриите и мазила, които ще ви помогнат да възвърнете предишната си фигура. Не използвайте боя за коса по време на бременността, не си правете излишни експерименти със здравето на плода, който носите.

Въпреки, че не е доказана връзката между рисковете от развиването на определени болести, причинени от използването на боя за коса и родилните ефекти, но изследванията за потвърждаването на този факт продължават, затова най-добре не прибягвайте към боя за коса през следващите девет месеца.

Ако все пак желанието ви да промените външния си вид, е наистина голямо, може да използвате къна или друг вид био козметика за бременни, която не съдържа опасни химически съставки и консерванти.

Когато избирате козметика за бременни, винаги проверявайте дали тя е подходяща за вашата кожа. Също се уверете в това, че избраната от вас козметика за бременни не съдържа никакви вредни химични вещества и препарати, които влизат в тялото ви и могат да увредят плода.

Доверявайте се само на доказани марки козметика за бременни, защото през периода на бременността се грижите за здравето на два живота – вашия и този на плода, който носите в себе си.

социално споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *