Колики и съвети за оригване на бебето

Коликите са състояние на бебето, в което то изпитва коремни спазми и общ дискомфорт. Един от начините за справяне с това състояние е да накарате бебето да се оригва. Докато се храни, заедно с млякото, вашето бебе поглъща и голямо количество въздух, който се събира в стомаха му.

Кърмене на бебе

Тъй като бебетата не могат да се справят сами с освобождаването на въздуха, трябва да се предизвика оригване.

Леко потупване по гърба помага за принудителното излизане на въздуха.

Ако този въздух остане в стомаха на бебето, ще предизвика голям дискомфорт и колики на детето.

Ако бебето ви не се оригва лесно, вие трябва да опитате всички възможни техники, за да го предизвикате.

Позиции за оригване на бебето

  1. Рамо позиция. Това е най-често срещания метод. С една ръка дръжте дупето на вашето бебе, а с другата леко потупвайте гърба му;
  2. Позиция в скута. Сложете бебето в скута си като поставите ръка върху гърдите му. С другата ръка разтривайте с кръгови движения гърба на бебето, докато се оригне;
  3. Коремна позиция. Сложете бебето по корем, върху мека кърпа на скута си. Масажирайте гърба му с кръгови движения;
  4. Метод "тик так". Трябва да сте в изправено положение. Поставете ръцете си под мишниците на бебето. Залюлейте бебето от едната страна към другата страна, докато въздуха от стомаха се освободи.

Съвети за оригване на бебето

Ако бебето ви е много раздразнително, уверете се че то често се оригва. Оригването на бебето след хранене е изключително важно. Ако кърмите бебето, то трябва да се оригва всеки път когато го премествате на другата гърда. Ако използвате бутилка, то трябва да се оригва на всеки няколко грама.

Ако се питате кога ще спре този процес, трябва да знаете, че това е строго индивидуално за всяко бебе. След като то навърши девет месеца, може да не се нуждае от помощ при оригване. Обикновено, когато бебетата са в състояние да седят сами, те могат и сами да се справят, но ако вашето бебе все още не може, вие трябва да продължите да му помагате.

социални мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *