Популярна ли е конната езда днес?

Всеки, който спортува, независимо дали професионално или за удоволствие, води здравословен начин на живот. Много родители изказват опасения, че днес повечето малки деца, дори тези на 6–7–годишна възраст, прекарват твърде много време пред компютъра. За да предпазите децата си от това, запишете ги да тренират конна езда!

Конна езда

Този съвет съвсем не трябва да бъде пренебрегван, защото на която и конна база да отидете, ще видите, че много деца на различни възрасти тренират този спорт. Цената на една тренировка наистина не е ниска, но наистина си струва, особено ако детето ви само изявява желание да се занимава с това.

По телевизията всеки или поне повечето от вас няма как да не са гледали конни надбягвания или състезания с прескачане на препятствия. Сигурен съм, че много от вас в такива моменти са изпитвали желание да се научат да яздят кон. За щастие днес много хора – малки и големи, могат безпроблемно да се запишат на конна езда.

На Тодоров ден, който се празнува различно всяка година, се провеждат конни състезания. Тогава всички конни бази са пълни с любители на конна езда. Ако тези състезания са ви интересни, непременно отидете, за да ги гледате, защото са доста забавни и любопитни.

Конната езда, макар и не толкова популярна в сравнение с някои други спортове, също печели доста симпатизанти. Достатъчно е да отидете на някоя конна база и ще видите, че броят на тези, които се занимават с конна езда, никак не е малък. И понеже всеки спорт е полезен, не се колебайте да запишете детето си на този спорт.

То може да се окаже много талантливо и ако тренира достатъчно дълго и упорито, може дори да стане професионален състезател, а защо не олимпийски, европейски или световен шампион! Ако си мислите, че е загуба на време да се занимавате с езда, определено грешите!

споделяне на връзка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *