Какво е красива жена?

Влизаме в магазин и там виждаме манекени с дрехи, те ни привличат повече от колкото живите жени около тях. Защо е така? Това ли е идеалната форма на женско тяло и какво разбираме под красива жена.

Първо тялото, то трябва да е слабо или дебело, кой решава? В различните цивилизации разбиранията за различни. През векове също идеалите за красота са се изменяли. В древността се е считало че по пълните жени са привлекателни, в някои бедни страни също пълните жени се считат за красиви, тъй като това означава, че са заможни и ще бъдат подходящи майки за децата им.

Както стана модерно в някои части на света жените да си слагат силикон в гърдите и устните, така в други нации се счита за красива жена тази с дълъг врат. От раждането си тези жени са подложени на уникални изтезания, по точно редене на пръстени около врата им. с течение на времето врата се издължава. В други нации е прието устните да се опъват и да се поставя, колкото по голяма е тя толкова по красива е жената.

Разбирането за красота е различно за различните нации. В нашето общество е прието жената да е с тънка талия. размерът на талия и бедрата трябва да са с точни пропорции 1:0.7. Това е изследване на психолози, които установили тази зависимост. Най-красивите и известни личности притежават този коефициент.

Не само тялото на жената подсказва какво е красота, но и лицето. Колкото по-чиста кожа има то, колкото по-съразмерно е то толкова по-красива е жената. Линиите на лицето в лявата част и дясната част трябва идеално да си съвпадат, тогава може да кажем че едно лице е красиво.

Това е красотата съчетание от култура, виждания за това кое е красиво, пропорционално тяло и перфектно лице. Нито силикона ще ви направи по-красива, нито тяло като клечка.

социално споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *