Кухненско обзавеждане – 3 основни стила

Когато търсите кухненско обзавеждане, бързо разбирате, че има много и различни видове - от модерните кухни, пълни с уреди и мебели от ПДЧ, до ретро или античните кухни, направени от масивно дърво, изкуствено състарено и скрити уреди на всевъзможни места. Тук ще се опитам да ви представя 3 различни стила на подредба и изработка на кухненското обзавеждане - "остров", кухня с окачени съдове и "кухня на колела".

Кухненските шкафове, монтирани върху колелца са много полезни и правят кухнята лесна за пренареждане. Едно кухненско шкафче върху колелца може да се използва както за съхраняване на всякакви неща, така и за удобен работен плот - особено ако кухненския ви плот е малък и вечно не ви достига място, когато започнете да готвите.

Металът и дървото са сред основните материали, използвани за направата на този тип кухненско обзавеждане. Подходящо направени шкафчета могат да се използват освен като места за съхранение, разширение на работното място, но и като кухненска маса. Ясно, че отстъпва по размери на стандартната маса, но все пак е някакво решение, а освен това е на колела и може да я махнете лесно, ако ви пречи. Колкото и да е странно, този тип обзавеждане се използва сравнително скоро в интериорния дизайн на кухните.

Друг стил кухненско обзавеждане е използването на закачалки за тигани и тенджери. Доста удобен стил, тъй като всичко, от което се нуждаете ви е под ръка или по-точно - над глава.

Тук цените са доста различни и варират според големината на кухнята, броя закачалки, които искате да имате и материала за изработката. Една от основните причини за избора на кухня в този стил е оставащото място в шкафовете, след като тиганите и тенджерите не са вече там. Но пък съгласете се, че един загорял тиган, няма да е много красива гледка, висящ от тавана.

Друг стил кухненско обзавеждане е тип "остров". Особено подходящ за големи кухни, всички мебели и уреди са събрани в центъра на кухнята с огромен аспиратор над тях.

Когато става въпрос за обзавеждане на кухня и подредба на кухненското обзавеждане, то всеки стил си има своите обожатели, своите предимства и недостатъци. Направете кухнята си приятно място за вас и семейството си и готвенето няма да бъде вече толкова досадно.

сподели ме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *