Кухни по поръчка

Не всяка кухня, която изглежда красиво в каталога или в изложбената зала стои добре и у дома.

Кухненското обзавеждане, заобиколено от останалите наши мебели и декорирано по наше усмотрение, изглежда коренно различно, от това, което сме видели в мострената зала. Тогава, как да се справим с това, и да изберем най-подходящото лично за нас кухненско обзавеждане?

Ще предоставим на вашето внимание 5 лесни стъпки, които да следвате, ако сте решили да си поръчате от кухни по поръчка за да получите перфектната кухня:

1. Избирайте обзавеждането за кухня, заедно с вашите най-близки хора. Все пак, кухнята е мястото, което е най-често посещавано от всички, живеещи в едно домакинство. Освен това, имате възможност докато избирате, да се забавлявате заедно и след като стигнете до едно общо решение, всеки път, когато поседнете във вашата нова кухня, ще изпитвате удоволствие от прекрасния избор, който сте направили.

2. Вземете предварително правилните размери. Измерете с рулетка мястото, което сте предвидили за кухненско обзавеждане. Напишете всички размери на лист, и заедно с тях избирайте мебелите. Друг вариант е да си свалите от интернет безплатна програма за проектиране на кухня, което ще ви спести много време при избора, а и така предварително ще видите, как ще изглежда вашата нова кухня. Ако ще подменяте само някои части от вашето кухненско обзавеждане, правилото за предварително измерване на мястото важи с още по-голяма сила.

3. Степенувайте кухненската мебелировка, според това, колко е важна тя, и кое от всичките неща, които ще закупите се поставят първи, и кои след това. Кухненски плот, рафтчета, шкафчета, кухненска маса и електроуреди са само част от най-необходимите неща в кухнята. И тъй като всичко опира до пари, подгответе си списък на кухненското обзавеждане, като си отговорите на следните въпроси:

  • Може ли кухнята без това?
  • Употребява ли се в приготвянето на храната?
  • Активно ли ще се използва? Ако да, използва ли се за обичайното меню на вашето семейство?

4. Нека плотовете в кухнята, които ще си изберете да са огнеупорни. Това няма да ви предпази на 100% от пожар, но малките пожарчета-например от фламбираните ястия лесно ще се овладеят и освен това ще имат сигурно място, на което да поставите горещата тенджера, без опасност от разтопяване или предизвикване на пожар. Все пак имайте предвид, че огнеупорните плотове са по-скъпи от обикновените.

5. Интериора на кухнята и мебелите, които ще поставяте в нея трябва да си подхождат. Ако изцяло подменяте кухненското обзавеждане, може да експериментирате, както желаете, защото всичко в кухнята ще се промени, като евентуално ако цветовете към настоящият момент не са подходящи, ще се променят без особено да натоварят бюджета ви, спрямо цената на мебелите.

Ако обаче ще подменяте само част от кухненското обзавеждане, трябва да се съобразите с мебелите, които остават в кухнята, цветовото съотношение, идеята, която сте следвали, когато сте правили обзавеждането. Имайте едно наум, че и най-прекрасните мебели, ще са като кръпка, ако не са съобразени с обстановката, в която са поставени.

бутон за сайт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *