Лечение на рак на простата с алтернативни методи

Рак на простатата е заболяване на простатната жлеза, която е част от репродуктивната система на мъжете. Намира се точно под пикочния мехур и е с големината на орех. Най-често застрашени от това заболяване са мъжете над 65 годишна възраст. Всеки един на шест мъже е евентуална жертва на рака на простатата.

В някои случаи това заболяване завършва с фатален край. Ето защо е необходимо да се започнат профилактични прегледи още когато мъжете достигнат 50 годишна възраст. Освен традиционните медицински методи за лечение на заболяването, съществуват и други алтернативни начини, които са много ефикасни в борбата с рака на простатата.

Промяна в хранителния режим

- Необходимо е да се повиши консумацията на сьомга, скумрия, сардини или херинга. Редовната консумация на тези източници на омега-3 мастни киселини може да понижи риска от появата на рак.

- Приемането най-малко на осем чаши вода на ден хидратира тялото и поддържа функцията на простата да работи ефективно. Също така помага за премахване на токсините от организма.

- Ограничете приема на млечни продукти. Умерената консумация на нискомаслено кисело мляко и кефир е приемливо.

- Използвайте студено пресовани органични масла като сусам, шафраново масло или зехтин, за да получите основни мастни киселини.

- Не употребявайте алкохолни напитки, кафе и всички видове чайове.

- Консумирайте колкото е възможно повече органични храни.

- Избягвайте тютюневия дим, замърсения въздух и хранителните добавки.

- Използвайте само дестилирана или филтрирана вода.

- Правете редовно физически упражнения.

- Ако имате затруднено уриниране или чести позиви за уриниране през нощта, консултирайте се с вашия лекар. Това може да означава простатна обструкция.

Активните мъже поддържат добро здраве и при тях риска от развитие на рак на простата е по-малък. Редовната еякулация активира простатната жлеза да бъда защитена от възпаление. Не приемайте никакви лекарства, освен тези, които са предвидени от вашия лекар.

Винаги търсете съвет и алтернативни мнения преди да решите по какъв начин да се лекувате. Отделете време за изучаване на новите алтернативни методи за лечение на рак на простатата.

социално споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *