Лечение с кислород при деца и възрастни

Навярно вече сте чули за лечението с кислород, но знаете ли какво представлява в действителност?
Всъщност противно на очакванията терапията с кислород е не болезнен и неинвазивен метод на лечение. Специфичното при него е, че се осъществява в специална барокамера, в която под налягане се подава 100% чист кислород. Единственото нещо, което трябва да правят пациентите по време на сеансите е да вдишват дълбоко от кислорода и да се отпуснат.
Лечение с кислород
В зависимост от модела барокамерата може да бъде за индивидуални и групови сеанси. Предимството на по-големите барокамери подходящи за повече хора е, че са по-удобни и широки. Такава е и хипербарната камера в HBO Medical Support Center, която от най-висок и предлага комфорт и спокойна обстановка.

Според специалистите след проведени редица тестове, лечението с кислород има благоприятен ефект при много заболявания като диабет, изгаряне, язви, бактериални и анаеробни инфекции, незарастващи рани, аутизъм, отравяния, колит, заболявания на сърдечносъдовата система и други.
След провеждане на кислородотерапията се наблюдават следните положителни ефектиускоряване на регенерацията на кръвоносните съдове, организма се възстановя по-бързо, намаляване на възпаленията, защитните сили на тялото при борба с инфекции се подобрява, подпомага организма при способността му да отделя токсини и метаболитни отпадъчни продукти и други. Доказано е, че хипербарната оксигенация се предписва за повишаване на имунитета при здрави хора, тъй като притежава имуноукрепващ ефект.

Терапията с кислород набира все по-голяма популярност и като средство за лечение при деца, които страдат от аутизъм, детска церебрална парализа, синдром на Даун, хиперактивност и физическо и умствено изоставане. Все още няма медицинско потвърждение, че този вид лечение има благоприятен ефект, но специалистите от HBO Medical Support Center споделят за позитивния ефект от провеждането на процедурите при техния пациенти. Те споделят, че след физиологичните ефекти от терапията при децата са: повишена концентрация, децата става по-спокойни, осъществява повече очен контакт включително и с непознати, повишава се речевата комуникация, подобрява се фината и груба моторика, както и оросяването на крайниците.

социални бутони

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *