До Лондон и бързо назад

Често си задавам въпроса какво кара българите да напускат страната си. Категоричен отговор не може да се даде, тъй като всеки си има неговите причини да напусне България. Едни са притиснати от финансовите и икономическите проблеми в страната, други са водени от желанието да намерят нещо ново и се впускат в някаква авантюра, а трети следват семействата си и близките.

Лондон

Естествено, по-голямата част са тези от първите, които търсят спасение в Обединеното кралство, за да стабилизират финансите си. Наскоро попаднах на една статия, която описваше как българите в Лондон са една сплотена общност от хора, които са готови да помогнат на сънародниците си в тежки моменти и т.н. Реших да проверя това и направих една от важните си крачки в живота – заминах за Англия с цел да се установя там за неизвестно време.

Потърсих в Интернет за лицензирани фирми за работа в чужбина и ми излезнаха страшно много резултати с фирми, кои от кои по-надеждни. След дълго и уморително търсене и след като не успях да намеря фирмата с голямо „Ф“ реших да се поразровя из контактите си в социалните мрежи, за да намеря някой мой познат който живее в Лондон.

Натъкнах се на един мой „приятел“, който беше заминал преди две години да живее и работи там. Писах му съобщения с призив, ако може да ми подаде ръка, да ми разясни какви документи ми трябват, да ми помогне да си намеря работа и квартира. Той се съгласи и аз заминах за столицата на Англия. Там ме посрещна, настани ме в една квартира с двама поляци и ми каза, че за да ми намери работа в Лондон трябва да му предплатя 200 паунда.

Съгласих се, тъй като нямах и други познати. След едноседмично чакане нямах нито работа, нито пари за да си плащам квартирата и се наложи да се върна в България. Та ако някой се чуди още дали българите са сплотени в чужбина, ще му кажа да спре. Такова определение не съществува като сплотени българи. Завистта и алчността по-точно описват българите на запад, а и не само.

социални бутони

2 мнения по „До Лондон и бързо назад

  1. Ужас!В подобно положение съм,но ме спира факта,че незнам къде ще се озова

  2. Ужас! и сега какво ще правиш

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *