Защо да отидем на зъболекар? Веднага!

О, болката беше неописуема. Не можех да си намеря място. И вторият аулин не ми помогна. Плачеше ми се. Да бях отишла по-рано. Да бях се прегледала поне веднъж през последните три години – ей, така… от любопитство. Но, неее… мислех си "Зъболекарите са страшни", "Те причиняват болка", "Нищо не ме боли, защо ми е да ходя…" Ето защо! За да си спестя сега тази ужасна болка, от която не мога да си намеря място.

Мина още един ден преди да предприема нещо. Болката не отминаваше. Основен проблем ми беше, че нямах личен стоматолог. Не се доверявам на тези в поликлиниката. И по-скоро не на самите специалисти, а на остарялата им техника. Зъболекарят, при когото ме водеше мама като малка, ми беше оставил трайни психически белези и ми беше насадил толкова омраза, че не можех да си представя да се върна при него. Възможно е и да е починал, беше доста възрастен. Ако е така, човечеството е изгубило един от най-талантливите си инквизитори.

По-късно имах друг стоматолог, който понасях само защото беше симпатичен младеж. Той се премести в чужбина за мое голямо разочарование. Тогава за последно ходих на прегледи. По спешност, разбира се. Като се замисля беше преди повече от четири години. Това ме кара да се чувствам ужасно немарлива към собственото ми здраве. Убедена съм, че много от вас правят същата грешка – чакат повод да отидат при страшния чичко - зъболекар>… по възможност – по спешност.

Реших. Всъщност вече нямах избор, освен да отида. Като всеки млад човек потърсих в Google: написах "стоматолог Красна поляна" (сещате се къде живея). Избрах на посоки един от сайтовете и веднага се обадих. Обясних на стоматолога каква е ситуацията ми, а той загрижено ме повика в кабинета си "колкото може по-скоро".  Отидох със страх, равносилен на болката в устата ми. Бързо осъзнах обаче, че нещата няма накъде да стават по-лоши – само щяха да се оправят и лекуват. Д-р Минков беше невероятен – не вярвах, че ще кажа това някога за стоматолог. Болката чудодейно изчезна, а бонус към цялото лечение беше основния преглед и разяснения по състоянието на всеки от зъбите ми. А, да… прегледът беше безплатен, а лечението на болният ми зъб далеч по-евтин отколкото очаквах.

Сега съм редовна посетителка на зъболекарския стол. Зарекох се никога вече да не изпадам до състояние на "спешност". Не е рационално. Не е разумно. Не си струва всичката болка и терзания, за да "спестявам" малко време и да угаждам на мързела си, вместо да отида на профилактичен преглед и да съм спокойна за здравето си. Препоръчвам ви тази тактика. Препоръчвам ви и д-р Минков, защото е наистина добър професионалист.

споделяне в социални мрежи

Едно мнение по „Защо да отидем на зъболекар? Веднага!

  1. Др Минков е с нов адрес в интернет – drminkov.com 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *